Měsíc: Duben 2020

Hingisová aktuálně nejezdí na koni, aby nepřidělávala práci lékařům

Bývalá světová tenisová jednička Martina Hingisová se v době koronavirové pandemie vzdala své oblíbené jízdy na koni. Devětatřicetiletá Švýcarka uvedla, že nechce přidělávat práci lékařům.

„V nemocnicích se teď sotva potřebují starat ještě o lidi, kteří spadli z koně,“ řekla deníku Blick Hingisová, která je vášnivou jezdkyní a má za sebou i parkurové soutěže.

Přesně před 23 lety se stala Hingisová díky triumfu na turnaji v Key Biscayne poprvé světovou jedničkou. Tehdy jí bylo 16 let a dosud je nejmladší hráčkou, které se to podařilo.

„Za normálních okolností bych si na to ráda zavzpomínala. Ale v téhle hrozné době, kdy denně umírají na koronavirus tisíce lidí, považuju za nevhodné mluvit o šťastných starých časech,“ řekla matka roční dcery, jež několikrát přerušenou tenisovou kariéru definitivně ukončila v roce 2017.

Klopp poprvé vařil míchaná vajíčka a bude se i učit vázat kravatu

Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp se v době pandemie nového typu koronaviru a domácí karantény dostal k činnostem, které nikdy nedělal, i když pro běžného člověka jsou naprosto normální. Kouč lídra anglické ligy poprvé v životě uvařil míchaná vajíčka, stará se o mytí nádobí a bude se učit uvázat si kravatu.

„Ne každá věc, kterou v karanténě děláte, vám dělá radost. Ale já jsem se během karantény hodně naučil. Jsem teď zodpovědný za myčku na nádobí, což je vlastně hezké. Užívám si to. Jsem nyní pánem tohoto malého stroje,“ řekl Klopp s úsměvem při videorozhovoru.

Silák překousl 33 plechovek za minutu a vytvořil světový rekord

Silák René Richter vytvořil dnes v Dubňanech na Hodonínsku světový rekord, když překousl 33 plechovek za minutu. Překonal tak vlastní loňský rekord 31 plechovek. Richter chce letos každý měsíc překonat jeden ze světových rekordů, chce například zvednout v zubech koně o váze tři čtvrtě tuny. Cílem akce nazvané Golem´s hand je odradit mladé lidi od braní steroidů a ukázat jim, že člověk může docílit velkých věcí i bez anabolik.

Na Richterův pokus dohlížela jedna ze světových agentur, které rekordy zaznamenávají. „Původně byl rekord jednoho Američana 12 plechovek za minutu. Loni jsem ho překonal a překousl jich 31 a teď jsem posunul vlastní rekord na 33 plechovek,“ uvedl silák z Opavy, který se jinak živí jako kuchař.

V plánu má každý měsíc pokořit jeden ze světových rekordů. „Chci třeba zvednout v čelisti koně o váze tři čtvrtě tuny. Současný rekord je skoro 300 kilo. Další rekord chci pokořit v tom, že vlezu pod stůl, most nebo nějakou podobnou věc a zády zvednu přes 800 kilo. Dosavadní rekord je 780 kilo. Pokud to půjde, půjdu až na váhu jedné tuny,“ uvedl Richter, který má zhruba dvacítku světových rekordů. Lidé ho mohli vidět například tlačit na páku kamion o váze 15 tun nebo zády s popruhy utáhnout 11 kamionů o váze přes 80 tun. Mezi Richterovými pokusy, které má zaznamenané i na webu, patří i křivení hřebíků zuby, zvednutí osmisetkilového letadla nebo to, že v zubech drží vrták spuštěné vrtačky, a znemožňuje tak jeho otáčení.

Akce má ukázat mladé generaci, že člověk může vlastní pílí a cvičením dosáhnout velkých věcí i bez anabolik. „Dnes přijde mladý kluk do posilovny a chce do léta dobře vypadat, tak si vezme nějaké látky. Sice za půl roku vypadá líp, ale má to pak následky na zdraví, které si mladí lidé neuvědomují,“ řekl pětačtyřicetiletý Richter. Sám začal lámat rekordy už na konci minulého tisíciletí, kariéru zahájil právě v Dubňanech, kde dnes odstartoval akci proti steroidům. Pokusy o rekordy se uskuteční v dalších českých městech, ale i v Německu nebo Itálii.

Federer se dostal ve Švýcarsku na mince

Tenista Roger Federer se jako první žijící Švýcar objeví ve své vlasti na minci. Švýcarská vláda dnes oznámila, že nechala vyrazit památeční stříbrné mince s Federerovou podobiznou v hodnotě 20 franků (zhruba 450 korun).

„Je to pravděpodobně nejúspěšnější švýcarský sportovec v individuálním sportu a dokonalý vyslanec naší země,“ uvedla vláda na adresu bývalé světové jedničky a dvacetinásobného grandslamového vítěze.

Vyraženo bude až 95.000 mincí s Federerem, ode dneška se dají objednat za 30 franků. Osmatřicetiletý tenista je na přední straně mince zobrazen při zahrávání svého typického jednoručného bekhendu. „Děkuji Švýcarsku a švýcarské mincovně za tuto obrovskou čest a výsadu,“ napsal na twitteru Federer.

Podobné pocty se jednomu z nejlepších tenistů historie dostalo už v roce 2007, kdy se jako první žijící člověk dostal na švýcarskou poštovní známku.

Tenisový bouřlivák v roli kurýra. Kyrgios rozváží potraviny

Jak slíbil, tak činí. Místnost na jídlo pro lidi, kteří jsou nyní v nouzi, se plní. Tenisový bouřlivák Nick Kyrgios opět překvapil, když nedávno vyzval Australany, aby mu napsali, pokud potřebují pomoc. Teď u rodičů doma shromažďuje potraviny, které ve svém okolí poté rozváží.

Nick Kyrgios nepřestává udivovat. Tenisový bouřlivák zase ukazuje svou lepší stránku. Poté, co na začátku sezony finančně přispěl Austrálii, kterou sužovaly požáry, nyní opět pomáhá. Na sociálních sítích nedávno vyzval lidi, aby mu napsali, pokud se ocitli v problémech a nemají ani na jídlo.

„Pokud někdo nepracuje, nemá příjem, došly mu zásoby jídla nebo jen prochází těžkými časy, prosím, nechoďte spát s prázdným žaludkem. Nestyďte se a napište mi. Rád se s vámi podělím. I kdyby to měla být jen krabička nudlí, bochník chleba nebo mléko. Nechám to u vašich dveří, bez jakýchkoliv otázek,“ uvedl tehdy Kyrgios.

Scroll to top