Měsíc: Září 2024

Krejčí v Lize mistrů okradl Dembelého o gól, Gironu ale v závěru potopil gólman


Fotbalisté Girony v základní sestavě s obráncem Ladislavem Krejčím při své premiéře v pohárech dlouho sahali po nečekaném bodovém zisku, ale nakonec v 1. kole ligové fáze Ligy mistrů brankou z 90. minuty prohráli v Paříži s PSG 0:1.

Největší favorit soutěže Manchester City na úvod základní části doma jen remizoval bez branek s Interem Milán v repríze finále z předminulé sezony. Slovan Bratislava utrpěl debakl 1:5 v Glasgow se Celticem, jeho český obránce Jurij Medveděv zůstal jen na lavičce.

Krejčí po letním přestupu ze Sparty odehrál v úvodních pěti kolech španělské ligy jen 10 minut, dnes ale poprvé dostal šanci v základní sestavě. Pětadvacetiletý český reprezentant brzy inkasoval žlutou kartu, pak ale předvedl dobrý výkon. Blýskl se na začátku druhé půle, kdy v úniku dostihl Dembélého a ve vyložené šanci mu čistě vypíchl míč.

Pařížané měli po celé utkání výrazně navrch, ale dlouho se trápili v koncovce. Po hodině hry trefil břevno Dembélé, v 85. minutě selhal sám před brankářem Gazzanigou Hakimí. Hostující gólman byl dlouhou spolehlivý, ale v poslední minutě zaváhal a nechal si projít do sítě lehký centr Mendese z levé strany.

Manchester City v souboji dvou budoucích soupeřů Sparty nedokázal proti Interu Milán navázat na vítězství 1:0 z loňského finále soutěže. Už o poločase musel zřejmě kvůli zranění střídat domácí režisér hry De Bruyne, anglický šampion měl i tak v druhé půli několik šancí, ale neprosadil se ani v závěru střídající Gündogan.

Slovan Bratislava se v hlavní fázi Ligy mistrů představil poprvé, předtím si zahrál jen dřívější Pohár mistrů evropských zemí. Slovenský šampion však v Glasgow na Celtic vůbec nestačil a inkasoval hned pětkrát.

Porážku o čtyři branky v pohárech utrpěl Slovan i v minulé sezoně v kvalifikaci Evropské ligy, kdy venku podlehl Arisu Limassol 2:6. Celtic si naopak připsal své nejvyšší vítězství v hlavní fázi Ligy mistrů.

Boloňa při premiéře v základní části Ligy mistrů na rozdíl od Slovanu bodovala, s Šachtarem Doněck remizovala bez branek. I když měl italský celek při svém návratu do nejprestižnější klubové soutěže po 60 letech výraznou střeleckou převahu, nejblíže k vítězné brance byl ukrajinský šampion, ve čtvrté minutě ale Heorhij Sudakov neproměnil penaltu.

Boloňa, která se do hlavní fáze Ligy mistrů kvalifikovala z pátého místa v minulé sezoně italské ligy, se v nejprestižnější klubové soutěži doposud představila jen v roce 1964, kdy se tehdejší Pohár mistrů evropských zemí hrál vyřazovací fází. Hned v úvodu musela čelit penaltě, záložník Sudakov však pokutový kop zahrál mizerně a nenavázal na gól z minulého týdne při prohře ukrajinské reprezentace 2:3 v Lize národů s českým týmem.

Dortmund v Bruggách potvrdil roli mírného favorita a zvítězil 3:0, všechny tři branky ale dal až v posledních dvacetiminutovce. Dvakrát se trefil Bynoe-Gittens. Borussia udržela neporazitelnost v sezoně.

Liga mistrů se hraje v novém formátu. Tradičních osm čtyřčlenných skupin nahradila ligová fáze, v níž všech 36 týmů tvoří jednu tabulku. Každé mužstvo odehraje čtyři zápasy doma i venku, dohromady proti osmi různým soupeřům. Prvních osm celků postoupí přímo do osmifinále, kluby na devátém až 24. místě čeká úvodní kolo vyřazovací fáze.

1. kolo fotbalové Ligy mistrů:

Boloňa – Šachtar Doněck 0:0

Rozhodčí: Saggi (Nor.).

Celtic Glasgow – Slovan Bratislava 5:1 (1:0)

Branky: 17. Scales, 47. Furuhaši, 56. Engels z pen., 70. Maeda, 87. Idah – 61. Wimmer. Rozhodčí: Makkelie (Niz.).

FC Bruggy – Borussia Dortmund 0:3 (0:0)

Branky: 76. a 86. Bynoe-Gittens, 90.+5 Guirassy z pen. Rozhodčí: Peljto (Bosna).

Manchester City – Inter Milán 0:0

Rozhodčí: Nyberg (Švéd.).

Paris St. Germain – Girona 1:0 (0:0)

Branka: 90. vlastní Gazzaniga. Rozhodčí: Siebert (Něm.).



Zdroj příspěvku

Sparta způsobí hodně týmům v LM potíže, zejména doma, uznal trenér Salcburku


Trenér fotbalistů Salcburku Pep Lijnders si po prohře 0:3 na hřišti Sparty v úvodním utkání ligové fáze Ligy mistrů myslí, že obhájci českého titulu způsobí velké potíže i dalším soupeřům v soutěži, zejména pak na Letné. Na tiskové konferenci litoval, že „Rudí býci“ inkasovali první gól už po necelých dvou minutách hry.

„Známe Spartu velmi dobře, hráli jsme s ní v (červencové) přípravě (2:2). Víme, jak jsou fyzicky silní, zvlášť když hrají do otevřeného prostoru, přesně to jim hraje do karet. Jsou nebezpeční a upřímně si myslím, že hodně týmům způsobí velké potíže, zejména doma,“ prohlásil Lijnders.

Pražané doma vyzvou ještě Brest, Atlético Madrid a Inter Milán, venku je čeká Stuttgart, Manchester City, Feyenoord Rotterdam, který vede jejich někdejší kouč Brian Priske, a Leverkusen.

Stejně jako na úterní předzápasové tiskové konferenci i dnes Lijnders pochválil dánského kouče Pražanů Larse Friise.

„Odvádí výbornou práci. Není snadné přejít z pozice asistenta na hlavního trenéra. Pořád ale rostou. Je to pořádný tým, fyzický, přesný v zakončení a přímočarý,“ uvedl jednačtyřicetiletý Nizozemec.

Letenští se vrátili mezi elitu po 19 letech, naopak mužstvo z Mozartova města startuje v LM v šesté sezoně za sebou.

„V klíčových momentech byla Sparta velmi přesná v zakončení. Velmi brzy a naprosto zbytečně jsme prohrávali. To jim pak hrálo do karet, protože začali bránit hluboko a nechali nás rozehrávat až z obrany bez vysokého napadání,“ líčil kouč.

„V prvním poločase jsme se postupně lepšili, ale chybělo nám agresivní nabíhání do vápna a nevytvořili jsme si moc situací jeden na jednoho a centrů ve finální třetině. Neměli jsme zbraně na to vytvořit si něco víc,“ řekl Lijnders.

„Statistika hovoří za vše, oba týmy vyprodukovaly 11 střel, ale většina z těch našich byla zblokovaná, jen jedna mířila na branku. Na konci poločasu, když jsme se o přestávce chystali vylepšit pár věcí, jsme inkasovali na 2:0. To už je pak na venkovním stadionu v Lize mistrů těžké. Potom už jen čekali na brejky,“ mínil bývalý dlouholetý asistent Jürgen Kloppa v Liverpoolu, který Salcburk převzal před tímto ročníkem.



Zdroj příspěvku

Extraligový večer veteránů. Jágr i Červenka mezi nahrávači, slavily Pardubice


Hokejisté Pardubic vstoupili vítězně do nového ročníku hokejové extraligy a v utkání 1. kola vyhráli nad Kladnem 5:1. Dvakrát se prosadil Martin Kaut, který si navíc připsal i asistenci. Další útočník Roman Červenka ozdobil svůj návrat do české extraligy po osmi letech dvěma přihrávkami. U jediné branky Rytířů asistoval dvaapadesátiletý majitel klubu Jaromír Jágr.

Diváci v Pardubicích před utkáním ještě jednou tleskali mistrům světa z letošního roku. Trojici v dresu Dynama ve složení Červenka, Sedlák a Hájek gratulovali na ledě členové legendární formace Martinec – Novák – Šťastný.

Pak už domácí tým zahájil nový extraligový ročník proti Kladnu, v jehož sestavě nechyběl už od úvodu sezony Jágr. Právě hrající majitel Rytířů byl u slibného úvodu svého týmu, po závaru v 5. minutě ale Willa nepřekonal.

O pár chvil později udeřili Pardubičtí, když Sedlák zakončil výjezd před branku ideální přihrávkou na Smejkala, jenž vstřelil první gól zápasu. Početní výhody na obou stranách nebyly využity, až v 19. minutě našel Radil Kousala, který sám před Brízgalou nezaváhal a zvýšil na 2:0.

Ve druhé třetině byla převaha Dynama už znatelnější. Další přesný zásah nejprve přidal Kaut, jehož v prostoru kruhu našel Kousal. O dvě minuty později pak zblízka zakončil kapitán Sedlák, Pardubice už vedly 4:0. Nic na tom nezměnila ani příležitost Kladna, v níž se objevil Pytlík.

Rytíři se prosadili ve třetí třetině, když se po souhře v přesilovce a následné dorážce prosadil Filip. Ve 47. minutě byli vyloučeni současně dva hráči Kladna. Východočeši hráli dvojnásobnou přesilovku, kterou po minutě využil přesnou trefou Kaut.

Jandač začal s Plzní vítězně

Plzeňští v soutěžní premiéře pod novým koučem Josefem Jandačem dosáhli na vítězství 3:2 v prodloužení na ledě Vítkovic. Západočeši dvakrát dotáhli jednobrankovou ztrátu, aby v 62. minutě utkání strhli na svou stranu zásluhou první extraligové trefy ukrajinského obránce Igora Merežka. Premiéra nového trenéra Vítkovic Davida Bruka tak naopak skončila ziskem jednoho bodu.

Hráči Českých Budějovic zvítězili nad Karlovými Vary 3:0 a připsali si ve vzájemných duelech šestou výhru za sebou. Svůj návrat do Motoru po čtyřech letech ozdobil čistým kontem brankář Milan Klouček, který přišel v létě z Pardubic a minulou sezonu dochytal v Plzni. O branky se postarali Martin Beránek, Milan Gulaš a Jan Ordoš. Nový kouč Energie Pavel Patera se při své premiéře bodové zisku nedočkal.

Mladoboleslavští porazili Olomouc 4:2, přestože po první třetině prohrávali 0:2. Gólem a asistencí se pod obrat Bruslařů podepsal Adam Jánošík, dvě asistence si připsal Tomáš Fořt. Domácí se třikrát prosadili v závěrečné dvacetiminutovce.

Liberečtí hokejisté déky podařenému vstupu do utkání vyhráli v Brně nad Kometou 2:1. Už do 7. minuty získali Bílým Tygrům dvoubrankový náskok slovenští útočníci Róbert Lantoši a Martin Faško-Rudáš. V čase 57:24 snížil v oslabení Jakub Kos.

1. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice – Rytíři Kladno 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Smejkal (L. Sedlák, Červenka), 19. R. Kousal (Radil, M. Kaut), 29. M. Kaut (R. Kousal, Šustr), 31. L. Sedlák (Červenka), 48. M. Kaut (Čerešňák) – 43. Filip (Jágr, Pytlík). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Hynek, J. Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 9982.

Pardubice: Will – Hájek, Čerešňák, T. Dvořák, Šustr, Vála, D. Musil, Michal Houdek – Smejkal, L. Sedlák, Červenka – Radil, R. Kousal, M. Kaut – Paulovič, T. Zohorna, Herčík – Mandát, Poulíček, Vondráček. Trenér: Zadina.

Kladno: Brízgala – Mendel, Ticháček, Šenkeřík, Pietroniro, Hanousek, Nemčík, R. Jeřábek – M. Procházka, Hults, Tralmaks – Jarůšek, Melka, Smoleňák – Jágr, Filip, Pytlík – S. Redlich, O. Bláha, J. Strnad – P. Straka. Trenér: Čermák.

HC Vítkovice Ridera – HC Škoda Plzeň 2:3 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Abdul (Nellis, Košťálek), 31. Nellis (Yetman, Abdul) – 21. D. Simon (Klepiš, Rubins), 52. Mertl (Archambault, Zámorský), 62. Merežko (Holešinský). Rozhodčí: Mrkva, Šír – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:2. Diváci: 4925.

Vítkovice: Klimeš – Košťálek, Percy, Demel, Auvitu, P. Marcel, Mikuš, L. Kovář – Nellis, Yetman, Abdul – P. Zdráhal, Barinka, Bambula – Rihards Bukarts, Hladonik, Roberts Bukarts – Lednický, Claireaux, M. Kalus. Trenér: Bruk.

Plzeň: N. Malík – Rubins, Zámorský, Malák, Merežko, Skok, Kvasnička, Dujsík – Schleiss, D. Simon, Holešinský – Klepiš, Lalancette, Archambault – Söderlund, T. Urban, O. Rohlík – M. Indrák, Mertl, Matýs. Trenér: Jandač.

HC Verva Litvínov – Mountfield Hradec Králové 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Gut (Polášek), 30. Gut (M. Sukeľ), 47. Czuczman (M. Pekař, D. Zeman), 55. O. Kaše – 10. Jergl (Miškář, Blain), 59. Pour. Rozhodčí: Zeliska, Šindel – Šimánek, Hnát. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4562.

Litvínov: M. Tomek – D. Zeman, Baránek, McIsaac, Zile, Polášek, Czuczman, od 21. minuty O. Baláž – Sandberg, M. Sukeľ, Koblasa – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – M. Pekař, Gut, Maštalířský – Havelka, Jícha, Jurčík. Trenér: Mlejnek.

Hradec Králové: F. Novotný – Blain, Freibergs, McCormack, Kalina, Pláněk, T. Pavelka, Mudrák – Jergl, Batna, Perret – Miškář, Tamáši, R. Pavlík – Šťastný, Estephan, Dmowski – Pour, Štohanzl, A. Novotný. Trenér: T. Martinec.

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 4:2 (0:2, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 25. Z. Doležal (Jánošík, F. Pavlík), 44. Skalický (Fořt), 55. Jánošík, 59. Lakatoš (Fořt) – 15. Fridrich (Rašner, Nahodil), 16. P. Musil (Orsava, Sirota). Rozhodčí: Mejzlík, Květoň – Frodl, Kajínek. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 3018.

Mladá Boleslav: D. Furch – A. Čech, Pyrochta, Lintuniemi, Gewiese, F. Pavlík, Jánošík, Havlín – Lakatoš, Fořt, Skalický – Z. Doležal, Hradec, Buchtele – Rekonen, Čajka, Junttila – J. Stránský, Závora, Dvořáček. Trenér: Král.

Olomouc: J. Sedláček – T. Černý, Ondrušek, A. Rutar, Sirota, Řezníček, Rašner, Škůrek – Orsava, P. Musil, J. Káňa – Navrátil, Kusko, Kunc – Kohout, Nahodil, Fridrich – Doktor, J. Knotek, Anděl. Trenér: J. Tomajko.

Banes Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 29. M. Beránek (M. Doudera, Kachyňa), 40. Gulaš (Reilly, O. Kovařčík), 59. Ordoš (M. Doudera, Valský). Rozhodčí: Pražák, Ondráček – Zíka, Thuma. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 6095.

České Budějovice: Klouček – Kachyňa, M. Doudera, Reilly, Štencel, Š. Kubíček, Pýcha – Gulaš, Kondelík, Ordoš – N. Olesen, Pech, M. Beránek – F. Přikryl, Koláček, O. Kovařčík – Valský, M. Toman, Kubík. Trenér: Čihák.

Karlovy Vary: Frodl – Jaks, Mamčics, D. Mikyska, Reunanen, Šalda, D. Moravec – O. Beránek, Ilomäki, Jiskra – Kružík, Salsten, Gríger – Sapoušek, Černoch, Čihař – Koffer, J. Šír, T. Redlich. Trenér: Patera.

HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 58. J. Kos (Konečný, Postava) – 5. Lantoši (Krutil, Melancon), 7. Faško-Rudáš (Filippi, Melancon). Rozhodčí: Kika, Vrba – Lederer, Blažek. Vyloučení: 4:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 6947.

Brno: Postava – Ščotka, Davidson, Holland, Beaudin, Ďaloga, Gulaši, Bartejs – Flek, Cingel, H. Zohorna – Jedlička, Marcinko, K. Pospíšil – Říčka, Konečný, Zaťovič – J. Kos, Kollár, A. Zbořil. Trenér: Pokorný.

Liberec: Kváča – Krutil, Šimek, Melancon, M. Ivan, T. Galvas, Derner, R. Petrovický, Aubrecht – Faško-Rudáš, Filippi, Lantoši – Kelly Klíma, A. Musil, Ryšavý – Thomas, Jansa, J. Vlach – Peterek, Handl. Trenér: Pešán.



Zdroj příspěvku

Snový start do Ligy mistrů. Sparta doma smetla Salcburk třemi góly


Fotbalisté Sparty v úvodním utkání ligové fáze Ligy mistrů porazili doma Salcburk 3:0. Už po necelých dvou minutách dostal Pražany do vedení Kaan Kairinen, před koncem úvodního dějství přidal další branku Victor Olatunji, po jehož přihrávce stanovil v 58. minutě konečnou podobu výsledku Qazim Laci.

Letenští stylově oslavili návrat do elitní soutěže po 19 letech, kam se dostali přes tři předkola. V hlavní fázi Ligy mistrů zvítězili po 14 zápasech a poprvé od prosince 2003.

Zároveň jim dnešní triumf vynesl 2,1 milionu eur (přes 52 milionů korun). Jen postupem mezi elitu si obhájci českého titulu přišli na 18,62 milionu eur (více než 466 milionů korun).

Dalším soupeřem Pražanů bude Stuttgart, na jeho stadionu se představí 1. října. Svěřenci dánského trenéra Larse Friise vyzvou v novém formátu soutěže i Manchester City, Brest, Atlético Madrid, Feyenoord Rotterdam, který vede jejich někdejší kouč Brian Priske, Inter Milán a Leverkusen.

Aktualizujeme

1. kolo fotbalové Ligy mistrů:

Sparta Praha – Red Bull Salcburk 3:0 (2:0)

Branky: 2. Kairinen, 42. Olatunji, 58. Laci. Rozhodčí: Obrenovič – Praprotnik, Kordež – Kajtazovič (video, všichni Slovin.). ŽK: Vitík – Gourna-Douath. Diváci: 17.620.

Sparta: Vindahl – Vitík, Panák, Zelený – Preciado, Kairinen, Laci (83. Sadílek), Wiesner (71. Ryneš) – Birmančevič, Haraslín (71. Krasniqi) – Olatunji (64. Rrahmani). Trenér: Friis.

Salcburk: Blaswich – Dedič, Piatkowski, Blank, Mellberg (46. Diambou) – Capaldo, Bajčetič (83. Ratkov), Clark (66. Gourna-Douath) – Nene (57. Daghim), Yeo (57. Konaté), Gloukh. Trenér: Lijnders.



Zdroj příspěvku

Neberou mě vážně, stěžuje si bývalá pornoherečka. V boxerském ringu chce na olympiádu


Poté co skončila kariéru ve filmech pro dospělé, odstartovala Tina Snowsová kariéru boxerky. Jejím snem jsou olympijské hry.

Boxerská influencerka má teď jediný cíl: změnit svoji image danou předchozí profesí a být brána vážně jako sportovkyně.

26letá Irka je zatím známá hlavně svým vzhledem a kariérou na OnlyFans, poslední rok se ale intenzivně věnuje boxu.

Snowsová neskrývá frustraci z toho, že ji lidé posuzují spíše na základě jejího vzhledu a předchozí kariéry než na základě jejích boxerských dovedností.

„Neustálým připomínáním toho, co jsem dřív dělala, jsem byla doslova odlidštěna. Jako boxerku mě nikdo nebral vážně,“ uvedla pro list Daily Star.

V červnu se poprvé postavila do ringu k zápasu, který vyhrála v druhém kole. Kolegyně z OnlyFans, modelka Meghan O’Neilová, hodila ručník do ringu.

Přesto má rodačka z Dublinu stále pocit, že ji lidé nevnímají jako něco víc než „sexuální objekt“. Irka však dál tvrdě pracuje na své boxerské kariéře. 

„Mým cílem je účast na olympijských hrách. Musím ale stále bojovat s diskriminací, a to i ze strany trenérů. Když se dozvědí o mé minulosti, hned začnou zpochybňovat moje ambice,“ postěžovala si bývalá pornoherečka.

Názory fanoušků na kariéru Snowsové se různí. Zatímco některé zaujal její přechod od zábavy pro dospělé k boxu, pro jiné je obtížné oddělit její současné aktivity od minulosti.

„Občas mi chlapi z posilovny posílají nevhodné zprávy, takže se tím hůř můžu vymanit ze své předchozí image,“ přiznala.

Boxerka však věří, že si i přes tyto problémy vybuduje svými úspěchy v ringu respekt.

Mohlo by vás zajímat – zápasník MMA Machmud Muradov exkluzivně:

Rozhovor: Makhmud Muradov | Video: Aktuálně.cz



Zdroj příspěvku

Scroll to top