Nejnovější Zprávy

Kristýna Plíšková je první Češkou ve druhém kole Prague Open


Kristýna Plíšková jako první Češka postoupila do 2. kola turnaje WTA v Praze. V zápase, který byl rozehrán už v pondělí, porazila 6:2 a 7:5 patnáctiletou Lindu Fruhvirtovou startující v hlavní soutěži díky divoké kartě. Ve druhém kole Prague Open na antukových kurtech ve Stromovce Plíšková narazí na druhou nasazenou Petru Martičovou z Chorvatska.

Plíšková a Fruhvirtová v pondělí kvůli bouřce stihly odehrát jen pět gamů s jednou dešťovou pauzou. Dohrávku za stavu 3:2 zahájila výrazně lépe zkušenější Plíšková, která třemi hrami za sebou získala první set.

Ve druhém vedla 5:3 a měla na returnu dva mečboly, ale ani jeden neproměnila a vzápětí ztratila servis. V jedenáctém gamu však opět sebrala Fruhvirtové podání a napodruhé zápas dotáhla do vítězného konce. Podobně jako při červnové exhibici Tipsport Elite Trophy tak talentovanou tenistku porazila.

Dnes se ve dvouhře představí ještě tři české hráčky – Barbory Strýcová a Krejčíková a Kateřina Siniaková. První soutěžní zápas po restartu sezony čeká světovou dvojku Rumunku Simonu Halepovou.

Krátce před dnešním vstupem do turnaje vzdala účast v Praze francouzská tenistka Fiona Ferroová, která minulý týden v Palermu vyhrála první turnaj WTA Tour po koronavirové pauze.

Tenisový turnaj žen Prague Open okruhu WTA (antuka, dotace 225.500 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo: Kristýna Plíšková – L. Fruhvirtová (obě ČR) 6:2, 7:5, Martičová (2-Chorv.) – Gračevová (Rus.) 7:6 (7:2), 6:3, Mertensová (3-Belg.) – Paoliniová (It.) 7:5, 4:6, 6:3, Rusová (Niz.) – Pavljučenkovová (6-Rus.) 7:5, 6:2, Beguová (Rum.) – Sevastovová (9-Lot.) 6:2, 6:2.



Zdroj příspěvku

Scroll to top