Nejnovější Zprávy

Velká cena Rakouska silničních motocyklů


Filip Salač nedokončil závod Moto3 v rámci Velké ceny Rakouska silničních motocyklů, když kolo před cílem zajel do boxů. Nebodoval tak už potřetí za sebou.

Po startu z páté řady se český jezdec na Red Bull Ringu propadl až na hranici druhé a třetí desítky. Pak pro jezdce v sedle Hondy pokračovalo stejné trápení jako týden před tím v Brně, které vyvrcholilo odstoupením v předposledním okruhu nedělního podniku.

Jezdec týmu Rivacold Snipers tak opět nedokázal navázat na osmé místo v úvodním podniku sezony v Kataru. Od té doby Salač, který se během koronavirové pauzy podrobil operaci nohy, dvě Velké ceny nedokončil nedokončil a v domácí Grand Prix obsadil 25. pozici.

Pro vítězství si v Rakousku dojel lídr šampionátu Albert Arenas na KTM, který slavil třetí letošní triumf. Další pozice se hned po závodě hodně měnily podle toho, jak jezdci dostávali tresty za zkrácení tratě v poslední zatáčce. Nakonec se ze stupňů vítězů radovali Arenasův krajan ze Španělska Masia a Brit McPhee.

Světový šampionát pokračuje už za týden opět na Red Bull Ringu, kde se pojede Velká cena Štýrska.

Aktualizujeme…

Velká cena Rakouska, závod mistrovství světa silničních motocyklů ve Spielbergu:

Moto3: 1. Arenas (Šp./KTM) 37:25,323, 2. Masiá (Šp./Honda) -0,049, 3. McPhee (Brit./Honda) -0,447, 4. Ogura (Jap./Honda) -0,121, 5. Vietti (It./KTM) -0,292, 6. D. Binder (JAR/KTM) -0,275, …Salač (ČR/Honda) nedokončil.

Pozn.: Ogura a Vietti byli byl zařazeni o jedno místo dozadu, Binder o dvě.

Průběžné pořadí (po 5 závodech): 1. Arenas 95, 2. McPhee 67, 3. Ogura 65, 4. Suzuki (Jap./Honda) 50, 5. Fernández (Šp./KTM) 43, 6. Vietti 41, …20. Salač 8.

12:20 Moto2,

14:00 MotoGP.



Zdroj příspěvku

Scroll to top