Nejnovější Zprávy

Nováček z Pardubic vstoupil do první ligy prohrou 0:1 v Jablonci


Nováček první ligy fotbalisté Pardubic vstoupili do nové sezony těsnou porážkou 0:1 v Jablonci. Zápas úvodního kola nejvyšší soutěže rozhodl v 61. minutě střídající Robert Hrubý, který se trefil hned v prvním soutěžním utkání za Severočechy po letním příchodu z Ostravy. Baník remizoval v Karviné 0:0.

Jablonec v první půli podle předpokladů více držel míč, ale pardubická obrana pracovala spolehlivě a nepouštěla favorita do šancí. V nezáživném úvodním dějství ani jeden z týmů pořádně nevystřelil mezi tyče a výraznější možnost měl pouze na konci 42. minuty hostující Tischler. Elegantně se zbavil dvou protihráčů a přízemní střelou na bližší tyč těsně minul.

Vítěz uplynulé sezony druhé ligy i bez zraněné opory Hlavatého držel s domácími krok, a tak se jablonecký kouč Rada pokusil do druhé půle oživit hru týmu nasazením střídajícího Hrubého. Po jeho tečované střele zahrávali Severočeši v 54. minutě roh a další letní posila Martinec hlavičkoval o zem kousek mimo.

Na opačné straně hostující Černý po centru v dobré pozici netrefil balon. V 57. minutě hlavičkoval Hrubý, mířil však přímo na pardubického brankáře Boháče.

O čtyři minuty později se už jablonecká letní posila z podobné akce dočkala. Hrubý si naskočil na Holíkův centr z pravé strany a hlavičkou k tyči svým premiérovým soutěžním gólem v dresu Severočechů otevřel skóre.

Boháče poté protáhl Považanec. Pardubičtí, kteří naposledy hráli první ligy v sezoně 1968/69, drželi naději na nečekaný bodový zisk až do závěru, srovnat však nedokázali. Naopak mohli na konci ještě podruhé inkasovat. Po střele domácího Zeleného zachránil hosty za již překonaným Boháčem obránce a vzápětí se pro změnu proti Podanému vytáhl pardubický gólman.

1. kolo první fotbalové ligy:

FK Jablonec – FK Pardubice 1:0 (0:0)

Branka: 61. R. Hrubý. Rozhodčí: Ardeleanu – Moláček, Hrabovský. ŽK: Podaný – Tischler. Diváci: omezený počet (limit 5102 osob na stadionu).

Sestavy:

Jablonec: V. Hrubý – Holík, Martinec, Kubista, Podaný – Hübschman, Považanec (88. Krob) – Ladra (46. R. Hrubý), Kratochvíl, Zelený – Schranz (90. Čvančara). Trenér: Rada.

Pardubice: Boháč – Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek (77. Huf) – Tischler, Solil, Cadu (74. Pfeifer), Surzyn (77. I Sang-hjok) – Černý (74. Petráň). Trenér: Novotný.

MFK Karviná – Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Hrubeš – Flimmel, Vitner – Machálek (video). ŽK: Smrž, Twardzik, Bolek – Kuzmanovič, Jirásek, Jánoš. Diváci: omezený počet (limit 5102 osob na stadionu).

Sestavy:

Karviná: Bolek – Ndefe, Eduardo, Twardzik, Bartošák – Mangabeira – Smrž (67. Mikuš), Hanousek, Qose (71. Janečka), Ostrák (81. Jursa) – Papadopulos (81. Haša). Trenér: Jarábek.

Ostrava: Laštůvka – Juroška (85. Fillo), Pokorný, Stronati, Holzer – Reiter (68. Lalkovič), Jánoš (85. Kaloč), Jirásek, Potočný – Šašinka (85. Tijani), Zajíc (34. Kuzmanovič). Trenér: Kozel.



Zdroj příspěvku

Scroll to top