Nejnovější Zprávy

Messi v Barceloně nedorazil na předsezonní lékařské kontroly


Argentinský fotbalista Lionel Messi nedorazil na dnešní lékařskou prohlídku v Barceloně před začátkem přípravy na novou sezonu. Právníci hvězdného útočníka to zdůvodnili tím, že třiatřicetiletý už není hráčem katalánského celku.

Messi v týdnu požádal vedení klubu, za který hraje od roku 2004, o předčasné ukončení smlouvy. Podle právníků tak mohl učinit díky posunutí konce sezony kvůli koronaviru, protože za normálních okolností mohl využít klauzule o výpovědi kontraktu do 10. června, což je datum shodné s původním koncem sezony.

Barcelona s tím však nesouhlasí a Messi se měl dnes dostavit na lékařskou prohlídku, jejíž součástí byl i test na koronavirus. Protože na kontrolu nepřišel, nemůže v pondělí zahájit s klubem přípravu, kterou poprvé povede nový trenér Ronald Koeman.

Messi, který má s Barcelonou ještě na rok smlouvu a součástí kontraktu je i výstupní klauzule na 700 milionů eur, se pro ukončení smlouvy rozhodl po neúspěšné sezoně, ve které Barcelona poprvé od roku 2008 nezískala jedinou trofej. Sezona pro ni skončila po debaklu 2:8 s Bayernem Mnichov ve čtvrtfinále Ligy mistrů.



Zdroj příspěvku

Scroll to top