Nejnovější Zprávy

Muchová uchvátila Ameriku. Složila song o covidové bublině na US Open


US Open je tady a o kom se mluví? Mimo jiné o Karolíně Muchové. Vycházející česká hvězda nastoupí v úterý na centrálním dvorci Arthura Ashe proti domácí legendě Venus Williamsové. Ameriku ale uchvátila už před začátkem ostře sledovaného turnaje.

„Napíšu vám krátkou zprávu o bublině v New Yorku. Tři dny byl klid, teď jsem trochu ve stresu, čekám na výsledky svého covid testu,“ sází Muchová suverénně rýmy v úvodní v podstatě rapované sloce své nové písně nazvané US Open Bubble, kterou nahrála přímo v útrobách největšího tenisového kurtu světa.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Olomouce znovu poukázala na svůj hudební talent nespočívající pouze v interpretaci cizích písní. Muchová dokáže hudbu sama skládat, přičemž do ní umí dostat emoce a určité kouzlo.

„Hmmm, to by šlo, máš plán B kdyžtak,“ reagovala na její nový song krajanka a nasazená jednička US Open Karolína Plíšková. „Hoodně dobrý,“ přidala se Marie Bouzková.

„Všechno je dobré, všechno je fajn. I když se nemůžeme poflakovat venku a musíme zůstat zavření, pořád můžeme hrát a dělat to, co milujeme. Možná nás to všechny spojí,“ je Muchová v refrénu pozitivní, přestože „nepozná jedinou tvář, protože každý nosí masku“. 

Jak česká tenistka v písni připomíná, očekávaný a netradičně teprve druhý grandslam sezony začíná v Národním tenisovém centru Billie Jean Kingové už v pondělí za přísných hygienických podmínek.

Tenisté a tenistky se mohou pohybovat pouze mezi areálem a hotelem a jsou pravidelně testováni na covid-19. 

Na dodržování pravidel dohlíží přibližně 40 lidí, americká tenisová asociace zajistila půl milionu roušek. Hráči a hráčky je musí nosit všude kromě samotného kurtu a prostoru tělocvičen. Do šaten mohou pouze tenisté, a to v omezeném počtu, navíc mají určenou minimální dobu na převlečení. Do restaurace pro tenisty už nemůže 300 lidí jako dřív, ale pouze 50.

Sama Muchová do turnaje vstoupí v úterý, kdy se na největším newyorském jevišti na úvod večerního programu postaví proti již čtyřicetileté šampionce US Open z let 2000 a 2001, Američance Venus Williamsové.

Poslechněte si píseň Karolíny Muchové, celý její text najdete pod videem:



Zdroj příspěvku

Scroll to top