Nejnovější Zprávy

Colorado porazilo Dallas 4:1 a vynutilo si sedmý zápas


Hokejisté Colorada zvítězili i bez zraněného českého brankáře Pavla Francouze v Edmontonu nad Dallasem 4:1 a vyrovnali stav série 2. kola play off NHL Západní konference na 3:3 na zápasy. Gólem a asistencí se na výhře Avalanche podíleli spoluhráči z elitní útočné formace Mikko Rantanen a Nathan MacKinnon.

Kanaďan MacKinnon bodoval počtrnácté v řadě od začátku play off a vyrovnal výkony Marka Messiera a Bobbyho Orra. Delší šňůru od startu bojů o Stanleyův pohár držel jen Bryan Trottier, kterému se to podařilo v roce 1981 v 18 duelech.

Dallas, který měl náskok už 3:1 na utkání, se v 18. minutě zásluhou branky finského obránce Mira Heiskanena ujal vedení a Colorado muselo dotahovat. Ještě v první třetině ale vyrovnal Nikita Zadorov.

Hráči Avalanche zlomili utkání na svou stranu v 28. minutě, kdy se prosadil bek Cale Makar. Ve třetí části přidal celek z Denveru ještě dvě branky a poslal sérii do rozhodujícího sedmého duelu.

2. kolo play off NHL:

Západní konference (Edmonton) – 6. zápas:

Dallas – Colorado 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Branky: 18. Heiskanen – 20. Zadorov, 28. Makar, 44. Rantanen, 58. MacKinnon. Střely na branku: 28:24. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. MacKinnon, 2. Rantanen, 3. Hutchinson (všichni Colorado). Stav série 3:3.



Zdroj příspěvku

Scroll to top