Nejnovější Zprávy

Ósakaová prošla po třísetové bitvě do osmifinále US Open


Vítězka US Open z roku 2018 Naomi Ósakaová z Japonska prošla do osmifinále newyorského grandslamu po dvouapůlhodinové bitvě s ukrajinskou tenistkou Martou Kosťukovou. Turnajová čtyřka porazila soupeřku z druhé stovky světového žebříčku 6:3, 6:7 a 6:2.

Dvaadvacetiletá Ósakaová, jež hraje od zranění na newyorském přípravném turnaji s obvázaným stehnem na levé noze, definitivně zlomila odpor o čtyři roky mladší Ukrajinky v úvodní fázi třetího setu. Za stavu 1:2 odvrátila 137. hráčce žebříčku pět brejkbolů, poté sama soupeřku brejkla na 3:2 a v následujících třech gamech jí už povolila pouze jeden bod.

Zatímco Ósakaová tento týden absolvovala už druhou třísetovou bitvu, bez ztráty sady zatím prochází turnajem jiná bývalá světová jednička a šampionka US Open Angelique Kerberová. Dvaatřicetiletá německá tenistka dnes porazila ve třetím kole 6:3, 6:4 o dvanáct let mladší Američanku Ann Liovou.

V osmifinále vítězku z Flushing Meadows z roku 2016 Kerberovou čeká další domácí hráčka Jennifer Bradyová. Nasazená Američanka dnes bez větších problémů porazila 6:3, 6:3 Francouzku Caroline Garciaovou, na níž před dvěma dny nečekaně ztroskotala turnajová jednička Karolína Plíšková.



Zdroj příspěvku

Scroll to top