Nejnovější Zprávy

Kvalifikace v Monze patřila Hamiltonovi, Ferrari zažilo další debakl


Pilot Mercedesu Lewis Hamilton ovládl sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Itálie v Monze a získal 94. pole position v kariéře.

Průměrnou rychlostí 264.363 km/h zajel britský pilot nejrychlejší kvalifikaci sedmdesátileté historie formule 1. „Tým dnes předvedl fantastický výkon. Když se podíváte na výsledky, tak vidíte, že to nebylo vůbec snadné. Podařilo s emi ale zajet čisté kolo a jsem šťastný,“ řekl Hamilton v cíli.

Vedle obhájce titulu se do první řady Grand Prix postaví jeho týmový kolega  Valtteri Bottas, jenž zaostal o pouhých 69 tisícin vteřiny.

Za oběma Stříbrnými šípy se umístili Carlos Sainz junior s Renaultem a Sergio Pérez v Racing Pointu.

„Od první části kvalifikace jsem se cítil skvěle. Poslední rychlé kolo jsem  v první zatáčce Lesmo málem zkazil, jsem z konečného výsledku trochu zaskočený,“ uvedl spokojený Sainz, jenž v Monze vyrovnal nejlepší kvalifikační výsledek kariéry.

Blamáž Ferrari pokračovala i v kvalifikaci na domácí Velkou cenu. Sebastian Vettel vypadl už v první části a okamžitě si stěžoval, že ho na rozhodující rychlé kolo pustili z boxů pozdě. V druhé části boje o pole position vypadl také Charles Leclerc, jemuž patřila 13. pozice.

Vettelovo sedmnácté místo na startu znamená, že Ferrari bude v Monze mimo top 15 poprvé od roku 1966, kdy byl Giancarlo Baghetti šestnáctý. Němcova pozice se ale ještě může změnit, protože ředitelství závodu bude ještě vyšetřovat řadu incidentů, k nimž došlo v sobotním tréninku i samotné kvalifikaci.

Velká cena Itálie startuje v neděli v 15:10. Grand Prix vysílá stanice Sport2, závodní studio začíná 70 minut před startem. On-line přenos můžete sledovat na stránkách deníku Aktuálně.cz.

Výsledky:



Zdroj příspěvku

Scroll to top