Nejnovější Zprávy

Lüftner s Lecjaksem zařídili postup Nikósie přes CZ Bělehrad


Čeští fotbalisté výrazně přispěli k postupu Omonie Nikósie do čtvrtého předkola Ligy mistrů přes CZ Bělehrad. Michael Lüftner dal jediný gól kyperského šampiona v základní hrací době a po remíze 1:1 rozhodl následný penaltový rozstřel postupovou trefou na 4:2 jeho spoluhráč Jan Lecjaks.

Omonia se v dalším kole utká s Olympiakosem Pireus.

Lüftner otevřel i s trochou štěstí skóre v 31. minutě po rohovém kopu. Míč se z kopačky Jordiho Gómeze snesl na tyč, od které se odrazil do hlavy českého stopera a následně do sítě. Srbský šampion, za kterého nastoupil i bývalý sparťanský záložník Guélor Kanga, v nastaveném čase první půle srovnal zásluhou Mirka Ivaniče.

Další branka už nepadla ani v prodloužení, a tak přišel na řadu penaltový rozstřel. V něm byli domácí neomylní, naopak na druhé straně neproměnili Falcinelli a Degenek. Na Crvenou zvezdu tak čeká jen základní skupina Evropské ligy.

Kvůli koronaviru se třetí předkolo Ligy mistrů hraje na jedno utkání, závěrečné čtvrté předkolo už bude i s odvetami. Představí se v něm i pražská Slavia, jejího soupeře určí večerní duel mezi Midtjyllandem a Young Boys Bern.

3. předkolo fotbalové Ligy mistrů – mistrovská část:

Omonia Nikósie – Crvena zvezda Bělehrad 1:1 po prodl. (1:1, 1:1), pen. 4:2,

19:00 Ferencváros Budapešť – Dinamo Záhřeb, Maccabi Tel Aviv – Dinamo Brest (Běl.), Karabach (Ázerb.) – Molde (Nor.),

20:30 Midtjylland (Dán.) – Young Boys Bern.



Zdroj příspěvku

Scroll to top