Nejnovější Zprávy

Messi má nového kouče. Galtier převzal Paris SG, je sedmým trenérem během 11 let


Christophe Galtier oficiálně převzal fotbalisty Paris St. Germain a je už sedmým koučem Pařížanů za posledních 11 let, kdy klub vlastní katarští majitelé.

Ve funkci nahradil Mauricia Pochettina, který vedl tým od loňského ledna. Vedení PSG představilo dnes jeho nástupce Galtiera na tiskové konferenci.

Argentinec Pochettino získal s PSG v uplynulé sezoně ligový titul, v Lize mistrů ale bohatý klub opět neuspěl a vypadl už v osmifinále.

O premiérový triumf v milionářské soutěži se tak s PSG, kde působí řada hvězd včetně Lionela Messiho, pokusí příští sezonu Galtier.

„Uvědomuju si zodpovědnost, kterou budu mít v čele tohoto mimořádného týmu, který je jedním z nejkonkurenceschopnějších a nejpůsobivějších v Evropě,“ řekl Galtier.

„Všichni víme, co dnes Paris St. Germain ve francouzském i mezinárodním fotbale představuje. Těším se, že se stanu trenérem tohoto týmu a že brzy usednu na lavičku na velkolepém stadionu Park princů, z něhož vyzařuje vášeň pro fotbal,“ doplnil.

Pětapadesátiletého rodáka z Marseille čeká čtvrté angažmá v roli hlavního trenéra. V minulosti vedl osm let Saint-Étienne a čtyři roky Lille, se kterým v ročníku 2020/21 získal překvapivě francouzský titul.

V uplynulé sezoně dovedl k pátému místu a do finále poháru Nice, které už jmenovalo nového kouče Luciena Favreho.



Zdroj příspěvku

Scroll to top