Nejnovější Zprávy

Evropská liga živě: Slovácko – Fenerbahce


Fenerbahce v pondělí před odletem na Moravu jen remizovalo v úvodním kole turecké ligy s nováčkem Ümraniyesporem (3:3) a hrálo přitom ve velmi podobné sestavě jako proti Slovácku. „Ten zápas asi moc neukázal, i naše kluby mívají po pohárech v lize problémy. Dostali tři góly ze standardek. Dá se z toho něco vzít, ale zase ne moc,“ řekl Svědík. Fenerbahce hrálo poslední utkání v pondělí, na odpočinek má tak jen tři dny. Do Uherského Hradiště přicestuje v den utkání. „Turci mívají sklony k podcenění, asi si první zápas vyhodnotili tak, že už mají postup jistý, a proto se tak chovají,“ zhodnotil záložník Milan Petržela. Toho by chtěli hráči z Uherského Hradiště využít a zaskočit soupeře rychlým startem.

Nová posila Ondřej Mihálik v sestavě ještě není, přesto Martin Svědík dodržel slib a postavil ofenzivnější sestavu. Místo vykartovaného Hofmanna nastupuje ve středu obrany Patrik Šimko, na pravém kraji obrany místo Reinberka jeho krajan Michal Tomič. Marka Havlíka ve středu pole střídá Vladislav Levin, křídla Holzer s Petrželou budou moc spolupracovat s útočníkem Ondřejem Šašinkou. 

Aby se zvýšila konkurence schopnost v útoku, přišel do týmu také pětadvacetiletý útočník či křídelník Ondřej Mihálik z Plzně. Ten dnes ještě nenastoupí, ale měl by týmu pomoct nejen svou kvalitou, ale i univerzálností. Na Slovácku podepsal smlouvu na tři roky a moc se těší na novou výzvu. „Slovácko se poslední tři sezony drží na špici ligy. Věřím, že týmu pomohu jak v ligové soutěži, tak i právě v boji o pohárovou Evropu. Jsem rád, že Slovácko projevilo o můj příchod zájem a rychle jsme se domluvili,“ řekl Mihálik.

V ligové sezoně mají Moravané na svém kontě dvě utkání. V tom prvním i přes převahu v Brně jen remizovali 2:2, v tom druhém v neděli kouč Martin Svědík dost zamíchal sestavou, aby měl na hřišti čerstvé nohy. Dobře bránící Hradec Králové zlomilo až vyloučení. Nakonec Slovácku stačila jediná branka Vlastimila Daníčka. Dnes to bude se skládáním sestavy ale obtížné. Kvůli zranění totiž chybí klíčový záložník Marek Havlík a kvůli červené kartě z Istanbulu nebude hrát stoper Stanislav Hofmann. Kouč Svědík by rád dnes postavil ofenzivnější sestavu.

Náročný program je něco, na co si kádr Slovácka musí zvyknout. Ani se totiž neoklepali z ligového utkání a už musí přeřadit na odvetu 3. předkola Evropské ligy. Vyhlídky nemá celek z Uherského Hradiště valné. V prvním utkání na půdě tureckého Fenerbahce totiž prohrál 0:3. Výhodou je, že i při vypadnutí si zahrají Svědíkovi svěřenci ještě jedno předkolo v Evropské konferenční lize. Dnes však chtějí zabojovat o zázračný postup, případně alespoň o dobrý výsledek, který by mohl získat body do národního koeficientu. Samozřejmě budou brát v úvahu zkušenosti z prvního utkání, které moc týmu nevyšlo.

Vítejte u on-line přenosu z odvetného utkání třetího předkola Evropské ligy mezi Slováckem a Fenerbahce Istanbul. Úvodní výkop je naplánován na čtvrtek 11. srpna v 19 hodin.

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám, prosím, vědět prostřednictvím kontaktního formuláře. Děkujeme!



Zdroj příspěvku

Scroll to top