Nejnovější Zprávy

Další nevybíravý faul Zlína. Tentokrát už červené kartě neunikl, v Ostravě pak padl


Zatímco za surový zákrok na slávistu Ewertona v minulém kole fotbalové Fortuna:Ligy zlínský Martin Cedidla červenou kartu po hrubé chybě rozhodčích neviděl, jeho spoluhráč Jan Silný v dnešním duelu 3. kola s Baníkem už vyloučení za nebezpečný faul neunikl. Ostrava zápas vyhrála 3:1. Nováček z Brna otočil duel s Mladou Boleslaví a po výhře 3:1 je stále bez prohry, Teplice podlehly 0:1 Bohemians.

Ještě než se rozběhl ostravský brankostroj, zápas zdaleka nebyl jednoznačný. První velkou možnost měl Zlín, když si Cedidla, jenž může hrát, dokud disciplinární komise nerozhodne o případném dodatečném trestu za jeho faul na Ewertona, ve vápně připravil míč na levou nohu, ale jeho střelu po zemi gólman Laštůvka vykopl nohou.

To domácí z první příležitosti ve 14. minutě udeřili. Fleišman našel trestným kopem z velkého čtverce hlavu Frydrycha a ten po návratu do Baníku poprvé v lize skóroval.

Domácí vedoucí branka uklidnila. A ještě více vyloučení Silného, který po necelé půlhodině hry zasáhl kopačkou na zemi Laštůvku a rozhodčí mu ukázal červenou kartu.

Hodinovou přesilovku Ostrava záhy zužitkovala po kolmém pasu Kaloče na Jaroně, který prostřelil z šestnáctky Dostála. Dvacetiletý záložník zaznamenal svou první trefu v nejvyšší soutěži.

Jaroň o pět minut později přidal i gólovou asistenci. Jeho centr od pravé lajny sklepl zblízka za Dostála Buchta a vzhledem k poměru sil na hřišti bylo prakticky rozhodnuto.

Druhý poločas už tolik zajímavých okamžiků nepřinesl. Ostrava kontrolovala hru a soupeř se v oslabení dopředu taky moc nepouštěl. Po rohovém kopu mohl v 64. minutě přidat svou druhou trefu v duelu Frydrych, ale tentokrát jeho hlavičce decimetry scházely.

Potom měl šanci na snížení Zlín. Janetzký se uvolnil ve vápně a přinutil Laštůvku k těžkému zákroku. I o deseti hráčích se hosté dočkali branky, když v 76. minutě Kolář po rohu hlavičkou o břevno snížil.

Zlín pokračoval v platonickém tlaku, ale více už nezvládli i přesto, že posledních minutách se síly na trávníku po faulu a vyloučení Ndefeho srovnaly.

Baník doma v lize porazil Zlín počtvrté za sebou a nastřílel mu při tom 16 gólů. V nejvyšší soutěži mu nepodlehl posedmé v řadě. „Ševci“ venku v lize od loňského srpna v 16 zápasech po sobě nezvítězili. Domácí kouč Pavel Vrba oslavil výhrou 300. ligový zápas v roli hlavního trenéra.

Dvě červené i v Teplicích

Fotbalisté Bohemians 1905 rozhodli o vítězství v Teplicích 1:0 v 85. minutě, kdy se trefil obránce Antonín Křapka. Oba týmy dohrávaly v deseti, v 56. minutě byl vyloučen hostující Roman Květ a v 83. minutě domácí Lukáš Mareček. 

Trenérovi Bohemians Veselému kvůli zranění chyběl první útočník Puškáč a na hrotu ho zastoupil Bartek. Pražané byli od úvodu mírně aktivnější, vyloženou šanci ale za celé úvodní dějství podobně jako Severočeši neměli.

V 19. minutě se dostal odražený míč k Bartkovi a jeho střela o kousek minula vzdálenější tyč. Domácí nenavázali výkonem na remízu z úvodního kola s Plzní a zahrozili až chvíli před přestávkou. Gning však hlavičkoval jen do Valeše, chytajícího 100. ligový duel.

I do druhého dějství vstoupili lépe Bohemians. V 50. minutě vypálil Květ po zemi do tyče, ale rozhodčí už předtím odpískal útočný faul. Hostující záložník se nemohl radovat ani o chvíli později, kdy sice hlavou dostal balon do sítě, Kovařík však už předtím vracel míč na malé vápno zpoza brankové čáry.

V 56. minutě Pražanům zkomplikoval utkání právě Květ. Záložník Bohemians zezadu tvrdě fauloval unikajícího Kodada a sudí Batík ho rovnou vyloučil. Severočechům se přesilovka vůbec nedařila a nevytvořili si v ní žádnou velkou šanci.

Na konci 82. minuty domácí Mareček fauloval Jánoše, sudí ho po druhé žluté kartě vyloučil a síly na trávníku se srovnaly. O tři minuty později aktivnější Pražané rozhodli. Rohový kop prodloužil hlavou Hůlka a druhý ze stoperů Křapka na zadní tyči dorazil balon do sítě. Osmadvacetiletý zadák skóroval ve druhém kole po sobě.

Bohemians už tři body udrželi a vyhráli i ve druhém venkovním utkání této ligové sezony.

3. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava – Trinity Zlín 3:1 (3:0)

Branky: 14. Frydrych, 34. P. Jaroň, 38. Buchta – 76. Kolář. Rozhodčí: Hocek – Šimáček, Černoevič – Zelinka (video). ŽK: Oulehla (asistent trenéra) – Fillo, Didiba. ČK: 87. Ndefe – 28. Silný. Diváci: 6219.

Ostrava: Laštůvka – Sanneh (46. Ndefe), Frydrych, Pojezný, Fleišman – P. Jaroň (75. Miškovič), Kaloč, Kuzmanovič (89. Šehič), Pokorný, Buchta – Klíma (66. Tijani). Trenér: Vrba.

Zlín: Dostál – Cedidla, Kolář, Simerský, Čanturišvili – Fillo (71. Hrdlička), Janetzký, Didiba (81. Kovinič), Hrubý (46. Vukadinovič), Jawo (81. Hellebrand) – Silný. Trenér: Jelínek.

Zbrojovka Brno – FK Mladá Boleslav 3:1 (0:1)

Branky: 49. Souček, 79. Ševčík, 90.+4 Matejov – 26. Škoda. Rozhodčí: Proske – Kotík, Bureš – Petřík (video). ŽK: Granečný, Šural – Suchý, Donát, Škoda, Hoftych (trenér).

Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Endl, Granečný – Souček (80. Blecha), Texl – Alli (46. Hladík) Ševčík (89. Matejov), Přichystal (46. Fousek) – Řezníček (90.+4 Hlavica). Trenér: Dostálek

Ml. Boleslav: Polaček – Pech, Šimek, Suchý, Karafiát – Mareček (57. Mašek), Matějovský (87. Stránský), Donát (70. Dancák), Fulnek (70. Skalák) – Škoda, Ladra (87. Krobot). Trenér: Hoftych.

FK Teplice – Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)

Branka: 85. Křapka. Rozhodčí: Batík – Horák, Dohnálek – Kocourek (video). ŽK: Mareček, Hyčka, Vondrášek, Hybš – Bartek, Köstl, Hronek, Valeš, Miller (trenér brankářů), Koubek (vedoucí týmu). ČK: 83. Mareček – 56. Květ. Diváci: 3634.

Teplice: Grigar – Vondrášek, Knapík, Hybš – Hyčka (90. Procházka), Jukl (68. Křišťan), Mareček, Urbanec (61. Čerepkai) – Trubač – Žák (46. Kodad), Gning. Trenér: Jarošík.

Bohemians: Valeš – Köstl, Křapka, Hůlka – Dostál, Jindřišek, Petrák (70. Jánoš), Kovařík (70. Nový) – Hronek (90. Beran), Květ – Bartek (46. Mužík). Trenér: Veselý.



Zdroj příspěvku

Scroll to top