Nejnovější Zprávy

Odveta ve velkém stylu. Kvitová smetla svou grandslamovou noční můru


Tenistka Petra Kvitová porazila v 2. kole v Cincinnati 6:2, 6:3 Rumunku Soranu Cirsteaovou, hráčku, která ji dvakrát za sebou vyřadila z Australian Open. Marie Bouzková kvůli zranění k duelu druhého kola nenastoupila.

Dvaatřicetiletá Kvitová v prvním duelu v Cincinnati čelila mečbolu Jil Teichmannové, její dnešní soupeřka Cirsteaová se podobné šanci ani nepřiblížila. Dvojnásobná wimbledonská vítězka ani jednou neztratila podání, byla silná na returnu a pro postup do osmifinále si došla za o něco málo víc než hodinu.

Svou vrstevnici Cirsteaovou porazila Kvitová v desátém utkání pošesté a oplatila jí poslední dvě porážky z loňského a letošního Australian Open.

O postup do čtvrtfinále a tedy vyrovnání loňské bilance z Cincinnati se Kvitová střetne s vítězkou duelu mezi Američankou Caty McNallyovou a Tunisankou Uns Džábirovou.

Kvalifikantka Bouzková vyhrála zápas 1. kola poté, co jí ve druhém setu vzdala zraněná Američanka Cori Gauffová. K dalšímu utkání už zase nemohla nastoupit kvůli zdravotním problémům česká tenistka.

Duel 2. kola dnes ještě čeká Karolínu Plíškovou, jejíž soupeřkou bude Elise Mertensová z Belgie.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 2,527.250 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo:

Kvitová (ČR) – Cirsteaová (Rum.) 6:2, 6:3, Riskeová-Amritrajová (USA) – Bouzková (ČR) bez boje, Čang Šuaj (Čína) – Alexandrovová (Rus.) 6:3, 6:4.



Zdroj příspěvku

Scroll to top