Nejnovější Zprávy

Losování skupin Evropské konferenční ligy živě: Slavia a Slovácko v osudí


Los

Složení jednotlivých košů.

Pražská Slavia je nasazena v prvním výkonnostním koši, což znamená, že se vyhne nejsilnějším soupeřům. Slovácko, jakožto nováček, pochopitelně moc bodů v koeficientu nemá, nachází se proto až v posledním a papírově nejslabším čtvrtém koši. 

Nehrozí, že by se Slavia a Slovácko utkaly proti sobě, mužstva ze stejné země totiž nemohou být nalosovány do téže skupiny. Sešívaní mají třetí nejvyšší koeficient ze všech, lépe na tom jsou pouze Villarreal a Basilej. 

V osudí se nachází i týmy, které mají v kádru alespoň jednoho českého zástupce. Jedná se o West Ham s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem a Fiorentinu s Antonínem Barákem. V rámci losování druhého koše bude vytažen i slovenský celek Slovan Bratislava, kde hrají Češi Jurij Medveděv a Jaromír Zmrhal.

Pojďme se podívat na cestu obou českých mužstev do skupinové fáze. Začněme u Slavie. Sešívaní si ve 2. předkole hladce poradili s gibraltarským St Joseph’s, který vyřídili po výsledcích 4:0 a 7:0. Ve 3. předkole se českému vicemistrovi postavil do cesty řecký Panathinaikos. Hlavně v odvetě se svěřenci kouče Trpišovského pořádně nadřeli, po domácím vítězství 2:0 nicméně uhráli postupovou remízu 1:1. Vůbec nejvíce Slavii zavařil polský Raków. Ten doma zvítězil 1:0 a statečně vzdoroval i v odvetě. Dvojutkání poslal do prodloužení pěknou technickou střelou Moses Usor. Střetnutí směřovalo do penaltového rozstřelu, když ve druhé nastavené minutě vsítil postupový gól hlavičkující žolík Ivan Schranz. V Edenu vypukla obrovská euforie, smutní hosté popadali na trávník.

Slovácko se jako vítěz českého poháru zapojilo do pohárové Evropy ve 3. předkole Evropské ligy, kde změřilo síly s Fenerbahce. Tureckému favoritovi statečně vzdorovalo, ale kvalita byla na straně soupeře, který postoupil dál po vítězství 3:0 a remíze 1:1. Výrazně přijatelnějšího soupeře dostal tým z Uherského Hradiště do 4. předkola Evropské konferenční ligy. V úvodním domácím utkání proti AIK Stockholm předvedla Svědíkova družina výborný výkon a vyhrála 3:0. Výhru zapsala i v odvetě na půdě soupeře, kde slavila úspěch postup do základních skupin po hubeném vítězství 1:0.

Vítejte u on-line přenosu z losování základních skupin Evropské konferenční ligy, které se uskuteční v Istanbulu 26. srpna od 14:30 hodin. V osudí nechybí dva české týmy, Slavia Praha a Slovácko.

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám, prosím, vědět prostřednictvím kontaktního formuláře. Děkujeme!





Zdroj příspěvku

Scroll to top