Nejnovější Zprávy

Polská senzace v Paříži. Teenagerka debaklem vyřadila největší favoritku Halepovou


První nasazená Simona Halepová vypadla na tenisovém Roland Garros překvapivě ve 4. kole. Šampionka pařížského grandslamu z roku 2018 nestačila na devatenáctiletou Polku Igu Šwiatekovou a za 69 minut prohrála 1:6, 2:6.

Ve čtvrtfinále se Šwiateková utká s dalším překvapením turnaje, kvalifikantkou Martinou Trevisanovou. Italka v osmifinále vyřadila pátou nasazenou Kiki Bertensovou z Nizozemska dvakrát 6:4.

Favorizovaná Rumunka Halepová neztratila dosud na turnaji ani set, proti agresivně a přesně hrající Šwiatekové ale byla bez šance. Polka, jíž patří v žebříčku WTA 54. místo, ji zasypala třiceti vítěznými údery a nepovolila jí ani jeden brejkbol.

Halepové tak dokonale oplatila drtivou prohru 1:6, 0:6 ze stejné fáze loňského ročníku French Open. „Nemám slov a jsem překvapená, že jsem to dokázala proti takové hráčce. Loňský rok si pamatuju a jsem ráda, jak hodně jsem se od té doby zlepšila. Jsem na sebe pyšná,“ řekla devatenáctiletá Šwiateková.

„Za poslední rok jsem získala hodně zkušeností, už se soustředím jenom na tenis a vím, jak se vypořádat s tlakem,“ řekla Polka, která se během koronavirové pauzy rozehrávala i v Česku v rámci exhibice na pražské Štvanici.

Halepová vyhrála před Roland Garros tři turnaje za sebou, z toho dva po koronavirové pauze na antuce (Praha, Řím), a byla největší favoritkou.

„Není to lehké skousnout, ale jsem na těžké momenty v kariéře zvyklá. I tak mám za sebou skvělý rok. Dám si čokoládu a další den to bude lepší,“ pronesla Rumunka na tiskové konferenci a vyzdvihla polskou soupeřku. „Byl to její den. Hrála neuvěřitelně a byla všude,“ uvedla.

Šwiateková, jež v prvním kole vyřadila loňskou finalistku Markétu Vondroušovou, postoupila do čtvrtfinále grandslamového turnaje poprvé v kariéře. Je první Polkou takhle daleko v Paříži po Agnieszce Radwaňské před sedmi lety.

„Už od juniorek hraju Roland Garros ráda. Tento týden je splněný sen a doufám, že se ještě protáhne,“ řekla rodačka z Varšavy.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 38 milionů eur):

Ženy:

Dvouhra – 4. kolo:

Šwiateková (Pol.) – Halepová (1-Rum.) 6:1, 6:2, Trevisanová (It.) – Bertensová (5-Niz.) 6:4, 6:4.



Zdroj příspěvku

Scroll to top