Nejnovější Zprávy

Plzeň vyválčila v Olomouci bod, Liberec díky hattricku Rabušice rozstřílel Příbram


Fotbalisté Viktorie Plzeň v 6. kole Fortuna:Ligy remizovali na půdě Olomouce 2:2. Naopak Liberec si doma snadno poradil s Příbramí 3:0.

Fotbalisté Plzně po čtvrteční porážce 0:1 s Beer Ševou v závěrečném 4. předkole Evropské ligy nedokázali zvítězit ani v nejvyšší soutěži a v zápase 6. ligového kola remizovali v Olomouci 2:2. Na vedoucí gól domácího Martina Hály v prvním poločase rychle odpověděl Zdeněk Ondrášek. Po hodině hry poslal Viktorii do vedení Aleš Čermák z penalty, ale Šimon Falta vyrovnal. Plzeň zůstala v tabulce třetí, Sigma čtvrtá. Oba týmy ztratily body po třech ligových výhrách po sobě.

Plzeňský trenér Guľa udělal v základní sestavě čtyři změny oproti zápasu v Izraeli. Řezník s Kovaříkem na krajích obrany nahradili Havla a Limberského, záložník Káčer dostal šanci místo Buchy a Kayamba v útoku zastoupil Ba Louu. Domácí postrádali například brankáře Mandouse, kterého nahradil Reichl.

Olomoučtí přečkali úvodní tlak soupeře a ve 13. minutě z první šance otevřeli skóre. Falta z rohu našel Hálu, jenž hlavou překonal brankáře Hrušku.

Západočeši bleskově odpověděli už za čtyři minuty. Kayamba utekl po pravé straně, přesným centrem našel v šestnáctce Ondráška a ten si hlavou připsal druhý ligový gól po příchodu do Viktorie.

Hanáci ale byli nebezpečnější. Breiteho hlavičku vytáhnul Hruška. Plzeňský gólman na konci první půle vyrazil i dva pokusy Nešpora, které tečoval hostující stoper Hejda. Předtím na druhé straně Káčer technickou střelou jen těsně minul tyčku.

První šanci po změně stran měl Káčer, ale jeho rána z hranice vápna znovu mířila vedle. Po vydařené spolupráci Gonzáleze s Hálou se střelec první branky dostal k zakončení z malého vápna, Hruška však vyrazil míč na roh.

Hru Viktorie pak hodně oživil střídající Ba Loua. Křídelník z Pobřeží slonoviny vyslal do šestnáctky Ondráška, toho fauloval bývalý plzeňský kapitán Hubník a nařízenou penaltu proměnil Čermák. Krátce poté Ondrášek po Ba Louově centru v dobré pozici hlavičkoval nepřesně.

Rychlé Gonzálezovo vyrovnání neplatilo kvůli ofsajdu Nešpora. To se nelíbilo olomouckému kouči Radoslavu Látalovi, jenž v 66. minutě za protesty dostal od rozhodčího Ardeleanua druhou žlutou kartu a byl vyloučen z lavičky.

Domácí za čtyři minuty vyrovnali. Po rychlém brejku Breite přistrčil míč Faltovi a ten se prosadil tvrdou střelou k tyči. V závěru už se skóre nezměnilo a Plzeň v nejvyšší soutěži s Olomoucí neprohrála ve 13. utkání po sobě.

Liberec jede, pálil Rabušic

Zápas Liberce rozhodl v druhé půli hattrickem střídající Michael Rabušic, dvě branky dal z penalt. Slovan v nejvyšší soutěži naplno bodoval po dvou duelech a před reprezentační pauzou se posunul se na páté místo tabulky. Příbram, která má utkání k dobru, stále čeká na premiérovou výhru v ligové sezoně a s jediným bodem je předposlední.

Liberec nastoupil proti Příbrami tři dny po výhře 1:0 nad Nikósií v závěrečném 4. předkole Evropské ligy. Trenér Slovanu Hoftych udělal tři změny v základní sestavě, nově nasadil Fukalu, Csána a Matouška a právě posledně jmenovaný byl v první půli velmi aktivní. Hned v úvodu se prohnal kolem Treglera, ale z úhlu mířil mimo.

Příbram, která nehrála předminulé kolo kvůli koronaviru v týmu, v úvodním dějství držela s favoritem krok a dokonce byla blíže k vedení. V deváté minutě Vávra těsně minul a ve 38. minutě pak stejný hráč napálil zpoza vápna odražený balon do tyče. V domácím dresu hrozil hlavně příbramský odchovanec Matoušek, minutu před pauzou se obtočil, ale brankář Melichar jeho pokus vyrazil.

Čtyři minuty po změně stran mířil střídající Nešický z přímého kopu mimo. Ještě blíž k vedoucí brance byli domácí po necelé hodině hry, kdy Mikula po propadnutém dlouhém autu napálil z voleje břevno.

V 64. minutě už Severočeši otevřeli skóre. Mosquera ve vápně přepadl přes Soldáta a rozhodčí Proske nařídil penaltu, kterou proměnil střídající Rabušic. Slovan už čtvrteční zápas Evropské logy vyhrál 1:0 díky pokutovému kopu.

V 76. minutě favorit přidal pojistku. Po Peškově centru z pravé strany se míč dostal k Rabušicovi a ten ho s pomocí tyče uklidil do sítě. Vzápětí zahrávali Severočeši další pokutový kop, znovu po zákroku na Mosqueru, kterého tentokrát podle Proskeho nedovoleně zastavil brankář Melichar. Exekuce penalty se znovu chopil Rabušic a v 79. minutě zkompletoval svůj první hattrick v české lize.

Zlín načal jeho bývalý hráč

Fotbalisté Bohemians 1905 porazili v 6. kole první ligy Zlín 2:0 a v nejvyšší soutěži vyhráli po třech zápasech. Naopak „Ševci“ vyšli bodově naprázdno ve třetím kole po sobě. Vítězný gól Pražanů vstřelil bývalý hráč Zlína Petr Hronek, pojistku přidal v závěru Ibrahim Keita.

Bohemians v minulém kole nehráli zápas v Českých Budějovicích kvůli covidu-19 v soupeřově týmu, ve středu postoupili do osmifinále domácího poháru po výhře 3:0 nad Táborskem. Pražané se kvůli opatřením v boji proti šíření koronaviru museli obejít bez podpory „kotle“. Nechyběli však diváci na štaflích.

První zajímavá akce nastala v 17. minutě, ale Vaníček zpoza vápna zamířil těsně vedle. Jindřišek zase zkusil štěstí z úhlu z přímého kopu, ale gólman Dostál byl na místě včas. V 28. minutě dorazil Hronkovu střelu za Dostálova záda Vaníček, sudí Lerch však po zhlédnutí videozáznamu kvůli Hronkově ruce branku neuznal.

O čtyři minuty později se „Klokani“ dočkali regulérní trefy a odměny za aktivitu. Dostál se prosmýkl do vápna mezi dvěma hráči a jeho přihrávka se od domácího útočníka Puškáče odrazila k zakončujícímu Hronkovi.

Zlín v první půli přímo Le Giangovu branku neohrozil, Poznarovu střelu nejprve zblokoval Hůlka a následný pokus o chvíli později Jindřišek.

Vršovický celek i na začátku druhé půle hrozil víc, jenže zvýraznit náskok se mu nepodařilo. Pak o sobě dali vědět hosté, Čanturišvili překonal Le Gianga, ale místo něho zasáhl stoper Krch. Poté se Le Giang zaskvěl proti Janetzkého hlavičce, kterou vytěsnil na roh.

Uklidnění přinesl domácím v 86. minutě střídající Keita, k němuž se odrazil míč po Nečasově střele do tyče. Francouzský útočník už měl snadnou práci a radoval se z první ligové trefy od července 2019. V nastavení mohl duel zdramatizovat Fantiš, jenže zblízka na vyběhnutého Le Gianga nevyzrál.

Bohemians vyhráli třetí z posledních čtyř vzájemných duelů v lize, v Ďolíčku však „Ševce“ zdolali po sedmi ligových zápasech a poprvé od září 1994. „Klokani“ doma zvítězili v pátém z uplynulých šesti utkání v nejvyšší soutěži.

Sigma Olomouc – Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)

Branky: 13. Hála, 80. Falta – 17. Ondrášek, 63. Čermák (pen.). Rozhodčí: Ardeleanu – Kubr, Myška – Julínek (video). ŽK: Hubník, Breite, Radoslav Látal (trenér) – Mihálik. ČK: 66. Radoslav Látal. Diváci: 2000 (limit 2000).

Olomouc: Reichl – Hála, Hubník, Jemelka, Vepřek – González (83. Zahradníček), Breite, Houska (72. Chytil), Poulolo (90. Radek Látal), Falta – Nešpor (83. Zifčák). Trenér: Radoslav Látal.

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Kovařík – Káčer (74. Bucha), Čermák (81. Beauguel), Kalvach – Kayamba (58. Ba Loua), Ondrášek, Kopic (74. Mihálik). Trenér: Guľa.

Slovan Liberec – 1. FK Příbram 3:0 (0:0)

Branky: 64. z pen., 76. a 79. z pen. Rabušic. Rozhodčí: Proske – Dresler, Mikeska – Houdek (video). ŽK: Csáno – Pinc, Svoboda. Diváci: omezený počet (limit 2000).

Liberec: Nguyen – Fukala, Kačaraba, Tijani, Mikula – Hromada (46. Nešický), Mara – Matoušek (72. Pešek), Beran (57. Rabušic), Mosquera (83. Barac) – Csáno (57. Rondič). Trenér: Hoftych.

Příbram: Melichar – Nový, Kleščík, Tregler, Svoboda – Soldát – Pilík (82. Vais), Rezek (83. Cortez), Folprecht, Vávra (83. Hájek) – Pinc (56. Antwi). Trenér: Čuhel.

Bohemians Praha 1905 – Fastav Zlín 2:0 (1:0)

Branky: 32. Hronek, 86. Keita. Rozhodčí: Lerch – Horák, Koval – Hocek (video). Bez karet. Diváci: 1905 (limit 2000).

Bohemians: Le Giang – M. Dostál, Bederka, Krch, Hůlka – Vaníček (82. Nečas), Jindřišek, Hronek (90.+2 Novák), Vacek (82. Květ), Schumacher – Puškáč (71. Keita). Trenér: Klusáček.

Zlín: S. Dostál – Simerský, Buchta, Procházka – Matejov (76. Cedidla), Conde, Jiráček, Čanturišvili (76. Martínez) – Jawo (67. Janetzký), Poznar, Dramé (59. Fantiš). Trenér: Páník.

1. Sparta 6 6 0 0 20:6 18
2. Slavia 5 4 1 0 18:2 13
3. Plzeň 6 4 1 1 16:10 13
4. Olomouc 6 4 1 1 11:7 13
5. Liberec 6 3 1 2 10:6 10
6. Jablonec 6 3 1 2 9:6 10
7. Pardubice 6 3 1 2 7:6 10
8. Karviná 6 2 3 1 7:7 9
9. Bohemians 1905 5 2 1 2 7:7 7
10. Slovácko 5 2 1 2 5:6 7
11. Zlín 6 2 0 4 8:10 6
12. Teplice 6 2 0 4 8:13 6
13. Ostrava 5 1 2 2 6:6 5
14. Mladá Boleslav 6 1 2 3 6:11 5
Opava 6 1 2 3 6:11 5
16. České Budějovice 5 0 3 2 4:12 3
17. Příbram 5 0 1 4 3:13 1
18. Brno 6 0 1 5 5:17 1



Zdroj příspěvku

Scroll to top