Nejnovější Zprávy

Rittigova situace v Calgary je ještě složitější. Klub k němu přivedl další konkurenci


Českému brankáři Davidu Rittichovi přibyl v Calgary další konkurent. Poté co odešel Cam Talbot a Flames po otevření trhu s volnými hráči sáhli po Jacobu Markströmovi z Vancouveru, získali také Louise Domingueho. V Calgary se kanadský gólman dohodl na roční dvoucestné smlouvě s příjmem 700 tisíc dolarů.

Domingue, jemuž je stejně jako Rittichovi osmadvacet let, hájil naposledy rovněž barvy Canucks. Přestože minulou sezonu zkrátila pandemie koronaviru, zachytal si během ní celkem za čtyři týmy. V NHL vedle Vancouveru také za New Jersey, ve farmářské AHL pak oblékl dresy celků Syracuse Crunch a Binghamton Devils.

Celkem zasáhl brankář, který prošel v kariéře rovněž Arizonou a Tampou Bay, v základní části NHL do 139 utkání, inkasoval v průměru 3,05 gólu na zápas a měl úspěšnost zákroků 90,4 procenta. Dvakrát vychytal čisté konto. Ve vyřazovacích bojích chytal jen jedinkrát – v sezoně 2017/18 v barvách Lightning za necelých 19 minut neinkasoval.

Johnson opustil Toronto

Švédský hokejový útočník Andreas Johnsson se v NHL stěhuje z Toronta do New Jersey. Pětadvacetiletý rodák z Gävle a bývalý hráč Frölundy, s kterou v roce 2016 vyhrál Ligu mistrů, byl vyměněn za amerického útočníka Joeyho Andersona.

Johnsson má ještě na další tři sezony platný čtyřletý kontrakt na 13,6 milionu dolarů. V uplynulém ročníku si připsal v základní části ve 43 zápasech 21 bodů za osm branek a 13 asistencí. V jednom utkání play off nebodoval.

Obránce Zach Bogosian, čerstvý vítěz Stanley Cupu s Tampou Bay, bude naopak v příští sezoně NHL hájit barvy Toronta. Třicetiletý Američan se s vedením Maple Leafs dohodl na ročním kontraktu s příjmem milion dolarů.

Koivu vyměnil Minessotu za Columbus

Finský hokejový útočník Mikko Koivu, který po patnácti letech skončil v Minnesotě, bude hrát za Columbus. Sedmatřicetiletý mistr světa z roku 2011 z Bratislavy podepsal jako nechráněný volný hráč s Blue Jackets roční smlouvu na 1,5 milionu dolarů a poprvé v NHL obleče jiný dres než Wild.

Koivu byl v uplynulých jedenácti sezonách kapitánem Minnesoty, ale generální manažer Wild Bill Guerin před třemi týdny uvedl, že na další sezonu už s klubovou ikonou nový kontrakt nepodepíše. Skončila mu dvouletá smlouva celkem na 11 milionů dolarů.

„Mikko Koivu je řadu let v NHL produktivní všestranný hráč s velice stabilní výkonností. Je to skvělý lídr a bude cennou posilou pro náš mladý tým. Jsme nadšení, že se rozhodl pokračovat v kariéře jako člen Columbusu Blue Jackets,“ řekl finský generální manažer Jarmo Kekäläinen.

Koivu je klubovým rekordmanem v počtu asistencí (504), bodů (709) a odehraných zápasů (1028). Vstřelil 205 gólů a je druhý za Slovákem Mariánem Gáboríkem (219). V play off má na kontě 59 utkání a 28 bodů (11+17).

V uplynulé sezoně mladší bratr jiného slavného útočníka Saku Koivua zaznamenal 21 bodů v 55 zápasech. V prohraném předkole play off s Vancouverem se ve čtyřech duelech do statistik nezapsal.

Zatímco s Minnesotou se výraznějšího úspěchu nedočkal, ve finské reprezentaci vybojoval Koivu sedm medailí z velkých akcí. Suomi pomohl k olympijskému stříbru v roce 2006 a bronzu o čtyři roky později, byl kapitánem mistrů světa z Bratislavy 2011 a na MS získal ještě další dvě stříbra a dva bronzy.



Zdroj příspěvku

Scroll to top