Nejnovější Zprávy

Fotbalisté Anglie měli poprvé za 148 let dva vyloučené hráče


Fotbalisté Anglie se ve středečním duelu Ligy národů s Dánskem (0:1) nechvalně zapsali do historie. Dosud nikdy za 148 let, kdy Albion hraje mezinárodní zápasy, se totiž nestalo, aby byli vyloučeni dva angličtí hráči v jednom utkání.

Ve 31. minutě dostal červenou kartu stoper Harry Maguire. O tři minuty později fauloval Kyle Walker v pokutovém území Thomase Delaneyho a z následné penalty rozhodl o výhře Dánska Christian Eriksen.

Po závěrečném hvizdu pak španělský sudí Jesús Gil Manzano vyloučil za kritiku ještě Reece Jamese.

I když Anglie nedokázala v oslabení vyrovnat, trenér Gareth Southgate byl s výkonem hráčů spokojený.

„Řekl jsem jim, že jsem velmi hrdý na jejich výkon. Na začátku jich bylo plné hřiště a dělali Dánům velké problémy,“ prohlásil kouč týmu, který bude příští rok soupeřem Česka v základní skupině odloženého mistrovství Evropy.

„Vyloučení Maguirea a gól z penalty všechno změnily, ale i v deseti jsme měli několik šancí na skórování. Jen díky výbornému zákroku gólmana Dánů jsme nezískali alespoň bod,“ hodnotil Southgate.

Anglie, která naposledy prohrála před rokem v kvalifikaci mistrovství Evropy v Česku (1:2), si tak výrazně zkomplikovala cestu k prvenství ve skupině A2 a postupu do semifinále Ligy národů.

Na vedoucí Belgii ztrácí dva body, druhé Dánsko má lepší skóre. A protože mají Angličané s Dány horší bilanci vzájemných zápasů, před posledními dvěma duely ve skupině už nemají boj o první místo ve svých rukou.

„Nejsme v dobré pozici, přesto nemůžu být na hráče hrdý více než za posledních deset dní. V týmu je z mnoha důvodů mnoho mladých hráčů, kteří udělali velmi dobrou práci. I proto neberu tento sraz jako neúspěšný,“ podotkl Southgate k tomu, že Angličané před duelem s Dánskem porazili v přípravném zápase Wales 3:0 a v Lize národů Belgii 2:1.

Angličany však v poslední době trápí disciplína. Loni v listopadu byl za rvačku se spoluhráčem Joem Gomezem na tréninku dočasně vyloučen z týmu hvězdný útočník Raheem Sterling.

Stoper Maguire se zase v srpnu popral během dovolené v Řecku a poté byl odsouzen k podmíněnému trestu a pokutě za to, že se pokusil uplatit tamní policisty. Zmeškal tak zářijové duely Ligy národů na Islandu a v Dánsku.

Po zápase na Islandu byli kvůli přítomnosti dvou žen v hotelovém pokoji vyloučeni z kádru Phil Foden a Mason Greenwood.

Před současným srazem zase byli Tammy Abraham, Ben Chilwell a Jadon Sancho přistiženi na veřejnosti ve větším počtu lidí než povolených šesti, načež v kádru jen útočník Sancho.

A proti Dánsku viděli dva hráči červenou kartu.

Southgate však doufá, že s nedisciplinovaností jeho hráčů je po zápase s Dánskem u konce. „Po tomhle těžkém období se o sobě a ostatních lidech alespoň hodně dozvíte. Čelili jsme velké kritice a museli jsme ji přijmout. Všichni, co si tím prošli, budou lepšími a silnějšími hráči. Musíme jako tým prokázat odolnost a v listopadu potvrdit, že s disciplinou nemáme problémy,“ dodal kouč Angličanů.



Zdroj příspěvku

Scroll to top