Nejnovější Zprávy

Velmi rychlé trable: Cais jel na Sardinii jen na oči, Ogiera zradilo bláto na botě


Už tak náročná Italská rallye připravila některým jezdcům nemilá překvapení.

Český rallyový pilot Erik Cais si na Sardinii podruhé v kariéře dojel pro body v mistrovství světa. Ale desáté místo v Italské rallye nezískal jen tak „zadarmo“.

Talentovaný mladík se potýkal nejen s defekty, ale i s jedním kuriózním problémem. V kabině Škody Fabia RS Rally2 náhle přestal fungovat interkom, přes který jezdec dostává od navigátora informace z rozpisu.

Soutěžní pilot se tak na celou jednu rychlostní zkoušku proměnil v závodníka do vrchu, který se také proplétá v plné rychlosti mezi stromy a domy, a přitom nemá od spolujezdce žádné informace o tom, co ho v nejbližších stovkách metrů čeká.

„Neděle byla opravdu těžká, protože byly mohutné deště. Nevyhnuly se nám potíže, měli jsme problém s interkomem, takže jsem jel jednu rychlostní zkoušku jenom na oči. Dostali jsme i defekt, takže to byl očistec,“ uvedl Cais.

Na rozdíl od něj osminásobný mistr světa v rallye Sébastien Ogier na netradiční problém doplatil havárií. Francouz přišel o vedení v soutěži v sobotní 14. rychlostní zkoušce.

Jak Ogier následně přiznal, havárie byla důsledkem sklouznutí zablácené boty z brzdového pedálu. Špína se na boty dostala při výměně kola na poslední chvíli před startem měřeného testu. „Bylo to pro nás bohužel rušné odpoledne. Samozřejmě to všechno začalo v této vodní tříšti, kdy došlo k poškození chladiče,“ postěžoval si zkušený závodník na přívaly vody.

„Před 14. erzetou jsme jeli po rozblácené silnici a já měl na výměnu kola jen minutu. Z té minuty se nám podařilo vyčerpat 58 sekund, takže jsme unikli penalizaci. Ale na všem včetně mé boty byla spousta bláta. Byla to hloupá chyba. Když jsem v zatáčce sešlápl brzdu, noha mi sklouzla z pedálu, takže jsem nedobrzdil. Nějak se zasekla mezi pedálem spojky a brzdy. Vytáhl jsem ji a znovu zabrzdil, ale přitom jsem zablokoval kolo a skončili jsme mimo trati,“ sypal si Ogier popel na hlavu.



Zdroj příspěvku

Scroll to top