Nejnovější Zprávy

Skvělá Muchová. Češka porazila Rusku a je v semifinále pařížského grandslamu


Tenistka Karolína Muchová se probojovala poprvé do semifinále grandslamového Roland Garros, Rusku Anastasiju Pavljučenkovovou porazila 7:5 a 6:2. O své první finále na grandslamech se Muchová utká ve čtvrtek buď s Běloruskou a světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou, nebo s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Muchová se probojovala do grandslamového semifinále podruhé v kariéře. Před dvěma lety se jí to povedlo na Australian Open.

O své první finále na grandslamech se Muchová utká ve čtvrtek buď s Běloruskou a světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou, nebo s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Proti zkušené Rusce a finalistce French Open z roku 2021 to rodačka z Olomouce neměla jednoduché a skóre se přelévalo hlavně v prvním setu. Zprvu sice Češka vedla 3:1, mohla odskočit i na rozdíl dvou brejků, ale Pavjučenkovová otočila na 3:4 z pohledu Muchové. Přesto zisk úvodní sady slavila olomoucká rodačka.

„Bylo důležité, že jsem nakonec ubojovala ten první set. Ani nevím, jak se mi to povedlo nakonec zlomit. Problémy mi dělal i vítr, jsem ráda, že jsem to zvládla a jsem pořád v turnaji,“ culila se v rozhovoru na kurtu.

Ve druhé sadě už ruská tenistka odpadla, dělala více chyb a česká tenistka měla zápas pod kontrolou.

Proti finalistce turnaje z roku 2021 a nynější 333. hráčce světa Pavljučenkovové, která vynechala většinu minulé sezony kvůli zranění kolena, zahrála 21 vítězných míčů. Ruska doplatila na 29 nevynucených chyb.

Muchová se do semifinále Roland Garros dostala jako první Češka po Barboře Krejčíkové, jež zároveň v roce 2021 pařížský turnaj vyhrála, ve finále porazila právě Pavljučenkovovou.

Poslední českou semifinalistkou grandslamu byla Karolína Plíšková před dvěma lety ve Wimbledonu. 

V příštím vydání žebříčku by se měla posunout minimálně do první dvacítky. 

Tenisový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 49,6 milionu eur):

Ženy:

Dvouhra – čtvrtfinále: Muchová (ČR) – Pavljučenkovová (Rus.) 7:5, 6:2.

Čtyřhra – čtvrtfinále: Melicharová-Martinezová, Perezová (6-USA/Austr.) – Bouzková, Sorribesová (ČR/Šp.) 7:5, 6:3.



Zdroj příspěvku

Scroll to top