Nejnovější Zprávy

Český e-sportový talent spáchal v 19 letech sebevraždu. Dobrou noc, rozloučil se


Světem e-sportu otřásla devastující zpráva. V pouhých devatenácti letech zemřel Karel Ašenbrener, český profesionální hráč počítačové hry Valorant, který působil pod přezdívkou Twisten. Velmi pravděpodobně si sám sáhl na život.

Ašenbrenerovo úmrtí oznámila francouzská organizace Team Vitality. Podle asistenta trenéra Harryho Memphama si jejich hráč sám sáhl na život.

Tragické verzi by odpovídaly i dřívější zprávy, podle nichž Twisten dříve bojoval s depresemi a kvůli sebepoškozujícímu chování byl dokonce hospitalizován v psychiatrické léčebně.

Mrazivě pak vyznívá jeho poslední tweet, který publikoval na svém účtu večer 6. června, když napsal pouhá dvě slova: „Dobrou noc“. A právě v noci na 7. června měl podle vyjádření týmu Ašenbrener zemřít.

„Jsme hluboce zarmouceni touto zničující zprávou a naše myšlenky a modlitby jsou v těžké době s jeho rodinou a přáteli,“ napsali na twitter zástupci Vitality.

Twisten začínal v českých organizacích eSuba a Entropiq, loni pak prorazil v německé organizaci BIG. Před koncem roku podepsal s francouzským týmem Vitality a svůj mezinárodní debut si odbyl na VCT LOCK//IN, kde se jeho tým umístil na 9. až 16. místě.



Zdroj příspěvku

Scroll to top