Nejnovější Zprávy

Salač v Itálii bojoval o druhé místo. Problémy v závěru ho srazily na sedmé místo


Motocyklový jezdec Filip Salač bojoval ve Velké ceně Itálie třídy Moto2 o druhé místo, ale v závěru Grand Prix se začal propadat a obsadil sedmou pozici.

V Mugellu se jel první závod světového šampionátu po téměř měsíční pauze, ale rodák z Mladé Boleslavi si dvě třetiny italské Grand Prix držel formu z Le Mans, kde dojel druhý. Pak  začal ztrácet, přesto si z Toskánska veze devět bodů za sedmé místo.

Salač se po startu z druhé řady po startu mírně propadl. Dramatické první kolo, v němž spadlo celkem pět jezdců přežil bez úhony a dostal se na pátou pozici.

Poté, co si Alonso Lopez odpykal trest za to, jak sestřelil Brita Sama Lowese, jel český jezdec rázem těsně za první trojkou. Závodník týmu QJmotor Gresini měl za zády Arona Caneta, s nímž sváděl boj o pomyslný bronz pozici. Zároveň to byla bitva o čtvrté místo v průběžném hodnocení MS:

Španělovi dokázal ujet, naopak se zavěsil za lídra seriálu Toniho Arbolina, jehož chtěl připravit o druhé místo. K útoku na jezdce VDS Racing Teamu ale nakonec nedošlo, navíc Salač začal ztrácet rychlost. Canet ho dojel a sedm kol před koncem připravil o třetí pozici.

Rychlejších soupeřů se na trati pak objevilo ještě několik, z čeho rezultovala konečná sedmá pozice českého závodníka. Vyhrál Španěl Pedro Acosta před Arbolinem a Britem Jakeem Dixonem.

Velká cena Itálie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Mugellu:

Moto3: 1. Holgado (Šp./KTM) 33:27,315, 2. Öncü (Tur./KTM) -0,051, 3. Sasaki (Jap./Husqvarna) -0,056, 4. Alonso (Kol./Gasgas) -0,172, 5. Masiá (Šp./Honda) -0,487, 6. Veijer (Niz.) -13,321.

Průběžné pořadí (po 6 z 20 závodů): 1. Holgado 109, 2. Masiá 74, 3. Ortolá (Šp./KTM) 68, 4. Moreira (Braz./KTM) 64, 5. Sasaki 59, 6. Öncü 53.

12:15 Moto2,

14:00 MotoGP.



Zdroj příspěvku

Scroll to top