Nejnovější Zprávy

Zrodil se postrach. Muchová bude na Wimbledonu hrozbou, tvrdí slavní experti


Světoví tenisoví odborníci považují Karolínu Muchovou za jednu z největších favoritek blížícího se Wimbledonu. Po impozantní jízdě do finále French Open se podle nich česká tenistka stává hrozbou pro všechny největší hvězdy na okruhu.

Šestadvacetiletá rodačka z Olomouce už nebude útočit z nenápadných zadních pozic. Naopak na ni při každém dalším turnaji bude upřena značná pozornost.

Světová šestnáctka bude podle expertů favoritkou i na Wimbledonu, na kterém už dvakrát – před čtyřmi a dvěma lety – dobyla brány čtvrtfinále.

Základní premisa je prostá: pokud Muchová se svou pestrou a kreativní hrou dokázala dojít do finále grandslamu na antuce, jejím nejméně oblíbeném povrchu, na trávě může být ještě nebezpečnější.

Přesvědčená o tom je třeba Rennae Stubbsová, bývalá trenérka Sereny Williamsové či Karolíny Plíškové.

Zkušená Australanka sice Muchovou nezařadila mezi tři největší favoritky londýnského tenisového svátku, zmínila ji však hned vzápětí. 

„Wimbledon bude skvělý. Největší šanci podle mě budou mít Jelena Rybakinová a Aryna Sabalenková, to jsou na trávě dvě nejlepší hráčky,“ uvedla dvaapadesátiletá komentátorka.

Přidala i jméno světové jedničky Igy Šwiatekové, navzdory tomu, že u polské královny bliká velký otazník.

Na Wimbledonu totiž zatím nedošla dál než do osmifinále. Loni se s All England Clubem loučila už ve třetím kole po senzační prohře s Francouzkou Alize Cornetovou.

„Tohle je velká trojka. Ale opravdu si myslím, že Karolína Muchová bude pro všechny skutečnou hrozbou,“ uvedla Stubbsová s podstatným dodatkem: „Pokud tedy zůstane zdravá.“

Českou hvězdu stálo úspěšné French Open mnoho sil, srdnatě bojovala s nachlazením a sama po turnaji prohlásila, že její tělo potřebuje čas, aby zase začalo fungovat.

Do All England Clubu tak zřejmě přijede bez herní praxe. Původně měla startovat na trávě v Hertogenboschi a Berlíně, už ale naznačila reálnou možnost, že jejím prvním a posledním travnatým turnajem letošního roku bude právě Wimbledon.

Muchovou řadí do okruhu favoritek nejslavnějšího grandslamu také Boris Becker.

Nejmladší vítěz historie Wimbledonu, kde v roce 1985 triumfoval v pouhých sedmnácti letech, českou tenistku jmenoval v rozhovoru pro Eurosport, když se zamýšlel nad zvyšující se konkurencí ve špičce ženského tenisu.

„Rivalita je velmi důležitá a může hráčky rozvíjet. Pro Šwiatekovou bude důležité, aby se Sabalenková nadále zlepšovala, aby Muchová pokračovala ve výborných výkonech,“ řekl Němec s tím, že v dalším grandslamovém finále by si dokázal představit i Američanku Coco Gauffovou nebo Tunisanku Uns Džábirovou.

„Toto jsou pro mě ty nejlepší tenistky současnosti. Všechny jsou nesmírně soutěživé a hodlají se měřit s těmi nejlepšími,“ dodal Becker.

Muchová se zatím na Wimbledonu představila čtyřikrát. Hned první účast v hlavní soutěži přetavila v obrovských úspěch, v roce 2019 v Londýně prošla až mezi osm nejlepších.

Ve třetím kole tehdy po úchvatném dramatu přetlačila krajanku Karolínu Plíškovou 4:6, 7:5, 13:11. Ve čtvrtfinále ji zastavila Ukrajinka Elina Svitolinová. 

O dva roky později po covidové pauze čtvrtfinálový úspěch obhájila. Cestu do semifinále jí tehdy zabarikádovala někdejší wimbledonská šampionka Angelique Kerberová z Německa.

Loni se Muchová sezonou protrápila zejména kvůli zdravotním potížím, na Wimbledonu měla navíc smůlu na los. Prohrála hned v prvním kole s jinou bývalou vítězkou turnaje Rumunkou Simonou Halepovou.

Závěr finále Roland Garros mezi Karolínou Muchovou a Igou Šwiatekovou | Video: Associated Press



Zdroj příspěvku

Scroll to top