Nejnovější Zprávy

WTA Berlín živě: Kvitová – Vekičová


Před utkáním

Petra Kvitová

Donna Vekičová

Petra Kvitová v Berlíně dokazuje, že ještě ani zdaleka nepatří do starého železa.

Donna Vekičová se v žebříčku WTA nachází na 23. místě. Chorvatka na sebe upozornila hned v úvodu nové sezóny, když se prokousala až do čtvrtfinále Australian Open. Na začátku března získala šestadvacetiletá tenistka svůj první a zatím jediný titul v sezóně, na antuce v mexickém Monterrey ve finále pokořila ve třech setech Garciaovou. Na French Open solidní formu nepotvrdila a vypadla ve druhém kole, načež přešla na trávu. V Nottinghamu to ještě nebylo ono, Vekičová prohrála hned druhý zápas, ovšem v Berlíně jsou její výkony o poznání lepší, rodačka z Osijeku postupně vyřadila Gračovovou, Rybakinovou, Avanesjanovou a v semifinále si poradila i se Sakkariovou.

Petra Kvitová je členkou elitní světové desítky, konkrétně figuruje na deváté příčce. Podobně jako dnešní soupeřka a krajanka na French Open vypadla hned v prvním kole, s Italkou Cocciarettovou padla ve dvou setech. Bílovská rodačka odehrála na antuce kromě grandslamu už jen turnaj v Madridu, kde také vypadla v prvním kole s Niemeierovou z Německa, předtím na tvrdém povrchu dosáhla velkého úspěchu na turnaji v Miami, který ovládla. Na trávě v Berlíně nejprve po solidním výkonu porazila krajanku Karolínu Plíškovou, v osmifinále rovněž ve dvou setech rozstřílela Argentinku Podoroskou. Češka zvládla i dvě sobotní klání, v rámci čtvrtfinále zdolala Francouzku Garciaovou a v semifinále Rusku Alexandrovovou, oba zápasy znovu zvládla ve dvou dějstvích.

Dobrý den, vítejte při sledování on-line přenosu z finálového utkání ženského tenisového turnaje v Berlíně mezi Petrou Kvitovou a Donnou Vekičovou z Chorvatska. Zápas začíná v neděli 25. června v 15:40.

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám, prosím, vědět prostřednictvím kontaktního formuláře. Děkujeme!



Zdroj příspěvku

Scroll to top