Nejnovější Zprávy

Krejčíková nedotáhla stíhací jízdu. Titul v Birminghamu slaví Ostapenková


V druhém setu rychle mazala ztrátu, přesto nakonec Barbora Krejčíková prohrála tenisové finále v Birminghamu. Titul na trávě slaví Lotyška Jelena Ostapenková po setech 7:6 a 6:4.

Nasazená jednička bojovala s turnajovou dvojkou hodinu a 53 minut. Sedmadvacetiletá tenistka z Ivančic bude mít šanci ještě dnes ve čtyřhře, ve finále vyzvou s Ukrajinkou Martou Kosťukovou australsko-americký pár Storm Hunterová, Alycia Parksová.

Světová dvanáctka Krejčíková odehrála první finále na trávě. Ostapenkové podlehla v pátém ze sedmi vzájemných zápasů a podruhé letos. Na o rok mladší soupeřku nestačila ani v květnu na antuce v Římě. Svěřenkyně trenéra Aleše Kartuse nevyužila šanci získat druhý titul v sezoně po únorovém úspěchu v Dubaji. Lotyška vybojovala šestou trofej ve dvouhře a druhou na trávě.

Obě hráčky se od úvodu spoléhaly na bezchybný servis. Krejčíková odvrátila jeden brejkbol, Ostapenková dva. Rozuzlení prvního setu přišlo ve zkrácené hře.

V ní Lotyška nejprve nevyužila tři setboly a Krejčíková dostala za stavu 8:7 šanci získat sadu ve svůj prospěch. Ani Češka ale neuspěla a rodačka z Rigy se následně ujala díky třem vyhraným míčkům za sebou vedení. Krejčíková přišla o set poprvé na turnaji.

Sedmnáctá hráčka světa Ostapenková využila na začátku druhé sady psychickou výhodu a hned Krejčíkovou „brejkla“. Česká tenistka pak přišla o servis ještě v páté hře a prohrávala 1:5.

Dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros Krejčíková duel nevzdala a třemi hrami za sebou snížila, Ostapenková si ale při dalším servisu vypracovala mečbol, který využila.

Dvacetiletý španělský tenista Carlos Alcaraz ve finále v Londýně porazil dvakrát 6:4 Alexe De Minaura z Austrálie. Po zisku prvního titulu na trávě se v pondělí vrátí na první místo světového žebříčku.

Dvacetiletý Alcaraz, který ve druhém kole vyřadil Jiřího Lehečku, na cestě za titulem ztratil jediný set. Díky vítězství v Queen’s Clubu bude navíc nejvýše nasazeným hráčem ve Wimbledonu, který začne 3. července.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 259 203 dolarů):

Dvouhra – finále:

Ostapenková (2-Lot.) – Krejčíková (1-ČR) 7:6 (10:8), 6:4.

Tenisový turnaj mužů v Londýně (tráva, dotace 2,345.130 eur):

Dvouhra – finále:

Alcaraz (1-Šp.) – De Minaur (7-Austr.) 6:4, 6:4.



Zdroj příspěvku

Scroll to top