Nejnovější Zprávy

Schick se krátce po návratu opět zranil, kvůli lýtku by měl chybět tři týdny


Fotbalový reprezentant Patrik Schick se krátce po uzdravení vleklého zranění třísel opět vrátil na marodku Leverkusenu. Podle webových stránek německého klubu by sedmadvacetiletý útočník měl kvůli problémům s lýtkem chybět tři týdny. To znamená, že téměř jistě nestihne listopadová závěrečná utkání evropské kvalifikace v Polsku a doma s Moldavskem.

Schick se minulý týden objevil na hřišti po téměř osmiměsíční absenci, ostrého zápasu se dočkal po 231 dnech. Jako náhradník zasáhl do utkání s Karabachem ve skupině Evropské ligy a proti Freiburgu v bundeslize. Celkem odehrál 29 minut.

Bývalý útočník Sparty, Sampdorie Janov, AS Řím či Lipska utrpěl lehčí svalové zranění během tréninku před dnešním pohárovým duelem s třetiligovým Sandhausenem. Podle odhadů Leverkusenu by Schick mohl zasáhnout do utkání v Brémách, které je na programu 25. listopadu.

Schick laboroval s třísly většinu minulého ročníku, v červnu pak absolvoval operaci na klinice v Berlíně. Za národní tým nehrál autor 18 reprezentačních gólů od loňského září.

Leverkusen má v kádru i dalšího českého ofenzivního hráče Adama Hložka a brankáře Matěje Kováře. Schicka dokázal na pozici hrotového útočníka nahradit o pět let mladší Nigerijec Victor Boniface, který v této sezoně za Bayer zaznamenal 10 branek ve 13 soutěžních zápasech.



Zdroj příspěvku

Scroll to top