Nejnovější Zprávy

Vrána asistoval u výhry St. Louis, Rouskovi první zápas v sezoně nevyšel


Lukáš Rousek ve svém prvním utkání v aktuální sezoně NHL neodvrátil domácí prohru Buffala s Philadelphií 1:5. Útočník Jakub Vrána asistencí pomohl St. Louis k výhře 4:1 nad New Jersey a bodoval po třech zápasech.

St. Louis zabralo po dvou prohrách. Blues o domácí výhře nad New Jersey rozhodli v první polovině druhé třetiny, kdy dvěma trefami odskočili na 2:0. Skóre otevřel v čase 27:12 Jake Neighbours a o necelé tři minuty později navýšil náskok domácího týmu Kevin Hayes.

Americký forvard si našel puk ve skrumáži na brankovišti a prostřelil gólmana Akiru Schmida, jenž dostal přednost před Vítkem Vaněčkem. V nepřehldné situaci před brankou se puk odrazil i od Vrány, který bodoval počtvrté v sezoně.

Devils ještě před druhou pauzou zásluhou Curtise Lazara snížili na 1:2, v závěru při risku bez brankáře ale obdrželi dvě branky a ztratili po třech výhrách za sebou. Dvěma góly a asistencí se na skalpu New Jersey podílel Hayes a vylepšil tak svou doposud chudou sezonní bilanci na pět bodů.

Buffalu úvod sezony příliš nevychází. Hokejisté Sabres proti Philadelphii nedokázali navázat na dvě výhry z posledních zápasů a pošesté v sezoně nebodovali. Ráz zápasu určilo úvodních 91 sekund hry, během kterých Flyers vstřelili dvě branky. V 15. minutě se navíc prosadil Travis Konecny a Buffalo po první třetině prohrávalo 0:3.

Ve druhé části Philadelphia přidala další trefu a definitivně rozhodla o své výhře. Sabres pouze korigovali, když se v úvodu třetího dějství prosadil obránce Henri Jokiharju. Rousek, jenž si pozvánku do prvního týmu vysloužil povedeným startem sezony na farmě v Rochesteru, odehrál bezmála 14 minut a ve statistice plus/minus zaznamenal dva záporné body.

Výsledky NHL:

St. Louis – New Jersey 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky: 30. a 59. Hayes (na první Vrána), 28. Neighbours, 60. Thomas – 37. Lazar. Střely na branku: 35:34. Diváci: 18.096. Hvězdy zápasu: 1. Hayes, 2. Binnington, 3. Neighbours (všichni St. Louis).

Buffalo – Philadelphia 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)

Branky: 43. Jokiharju – 2. Laughton, 2. Belpedio, 15. Konecny, 35. Hathaway, 52. Brink. Střely na branku: 22:19. Diváci: 16.612. Hvězdy zápasu: 1. Brink, 2. Farabee, 3. Belpedio (všichni Philadelphia).



Zdroj příspěvku

Scroll to top