Nejnovější Zprávy

Itálie oslavuje nového hrdinu: Sinner porazil Medveděva a je ve finále Turnaje mistrů


Italský tenista Jannik Sinner postoupil poprvé v kariéře do finále Turnaje mistrů. V úvodním semifinále zdolal před bouřlivým domácím publikem v Turíně Daniila Medveděva 6:3, 6:7, 6:1. O titul se utká s lepším z večerního semifinále, v němž se utkají světová jednička Novak Djokovič a dvojka Carlos Alcaraz.

Sinner, jenž postoupil do finále Turnaje mistrů jako první Ital v historii, potvrdil, že v závěru sezony nabral skvělou formu. Čtvrtý hráč světového žebříčku prošel v Turíně základní skupinou bez zaváhání a získal skalpy Djokoviče, Řeka Stefanose Tsitsipasa i Dána Holgera Runeho. Stále tak zůstává ve hře o rekordní prémii 4,8 milionu dolarů pro hráče, který dojde bez jediné porážky až k titulu.

Proti Medveděvovi získal dvaadvacetiletý Sinner úvodní set díky jedinému brejku za 46 minut, ve druhém ale ani jeden z hráčů na podání nezaváhal. Tie-break zvládl lépe ruský hráč, úvod rozhodující sady ale vyšel lépe Sinnerovi. Odskočil do vedení 3:0, další brejk přidal v šestém gamu a koncovku si s přehledem ohlídal. Po šesti porážkách v úvodních šesti vzájemných zápasech nyní vyhrál třetí duel s Medveděvem v řadě.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně:

Dvouhra – semifinále: Sinner (4-It.) – Medveděv (3-Rus.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:1, 21:00 Alcaraz (2-Šp.) – Djokovič (1-Srb.).

Čtyřhra – semifinále: Granollers, Zeballos (5-Šp./Arg.) – Bopanna, Ebden (3-Indie/Austr.) 7:5, 6:4.



Zdroj příspěvku

Scroll to top