Nejnovější Zprávy

Pastrňák i Zacha pálili, Bostonu to ale nestačilo. Bruins podlehli Tampě Bay


Góly Davida Pastrňáka a Pavla Zachy neodvrátily prohru Bostonu 4:5 v prodloužení na ledě Tampy Bay. Bruins i přes porážku bodovali pošesté v řadě a zůstávají v čele Východní konference. 

Boston v Tampě přišel o výhru pět sekund před koncem základní hrací doby. Bruins sice ubránili dvouminutovou přesilovku šesti proti čtyřem, tlak Tampy po návratu Johna Beechera na led ovšem neustal a Steven Stamkos po asistenci Nikity Kučerova zařídil prodloužení. V tom o bodu navíc pro domácí celek rozhodl Brandon Hagel.

Ještě před napínavou koncovkou se do statistik zápasu zapsali čeští hokejisté. V 10. minutě se Pastrňák objevil sám před gólmanem, namísto zakončení ale vyzval ke skórování Pavla Zachu a český centr bez problémů srovnal na 1:1.

V pozici střelce se Pastrňák objevil ve 47. minutě. Na ose hřiště dostal spoustu prostoru a střelou švihem překonal gólmana Jonase Johanssona. Kanonýr Bruins svou dvanáctou brankou v ročníku odstartoval bláznivou dvouminutovku. Chvíli po jeho trefě poslal Boston do vedení 3:2 Beecher, o 57 sekund později ovšem srovnal Austin Watson.

Bruins v 57. minutě přiblížil k výhře James van Riemsdyk, Tampa ale vývoj zápasu zvrátila a vyhrála potřetí za sebou.

Dallas na domácím ledě prohrával s NY Rangers 0:2, ve třetí třetině ale zápas zlomil pěti góly v řadě a došel si pro jednoznačné vítězství. Výhru Stars řídil centr první formace Roope Hintz, jenž zaznamenal tři body za gól a dvě asistence. Brankou a nahrávkou se na vítězství podíleli Joe Pavelski, Mason Marchment a Tyler Seguin. Radek Faksa za 11 a půl minuty na ledě nebodoval.

NHL:

Tampa Bay – Boston 5:4 v prodl., Florida – Edmonton 5:3, Nashville – Colorado 4:3, Arizona – Los Angeles 1:4, Dallas – NY Rangers 6:3. Zápasy Seattle – Calgary a Vancouver – San Jose se ještě hrají.



Zdroj příspěvku

Scroll to top