Nejnovější Zprávy

Úspěšný český večer v NHL: Pastrňák i Hronek si připsali tři body, Nečas dvakrát nahrával


Český hokejový útočník David Pastrňák gólem a dvěma nahrávkami pomohl Bostonu k výhře nad Torontem 4:3 v prodloužení a posunul se na druhé místo ligové produktivity. Třemi body se blýskl také Filip Hronek, jenž připravil tři branky Vancouveru při vítězství 4:3 na ledě Calgary. Uspěla také Carolina, která i díky dvěma asistencím Martina Nečase porazila Buffalo 6:2.

Boston v Torontu ztratil dvoubrankové vedení, i přes to se nakonec radoval z výhry 4:3 v prodloužení. Skóre zápasu otevřel svou 14. trefou v ročníku Pastrňák. Na 2:0 zvýšil po nahrávce českého forvarda obránce Kevin Shattenkirk, Toronto ale dvoubrankové manko smazalo.

Ve třetí části vrátil Bruins vedení Trent Frederic, i na jeho branku však Maple Leafs odpověděli. Šest sekund před závěrečnou sirénou srovnal svou druhou trefou v zápase Auston Matthews. Prodloužení po Pastrňákově asistenci rozhodl Brad Marchand, jenž Bruins zařídil druhé vítězství za sebou.

Carolina smetla Buffalo 6:2 a posunula se na páté místo tabulky Východní konference. Nečas připravil dvě branky Hurricanes, vylepšil svou sezonní bilanci na 17 bodů a je čtvrtým nejproduktivnějším Čechem v NHL.

Druhé místo mezi českými hokejisty drží obránce Hronek, jenž třemi nahrávkami pomohl Vancouveru k výhře nad Calgary 4:3. Český zadák je s 25 body za dva góly a 23 asistencí čtvrtým nejproduktivnějším bekem v NHL.

NHL:

Dallas – Tampa Bay 8:1, Winnipeg – Chicago 3:1, Nashville – NY Rangers 3:4, Florida – NY Islanders 3:4, Toronto – Boston 3:4 v prodl., Montreal – Detroit 4:5 v prodl., Anaheim – Colorado 4:3 po sam. nájezdech, Pittsburgh – Philadelphia 3:4 po sam. nájezdech, Carolina – Buffalo 6:2, Arizona – St. Louis 4:1, Calgary – Vancouver 3:4, Vegas – Washington 4:1, Ottawa – Seattle 2:0.



Zdroj příspěvku

Scroll to top