Nejnovější Zprávy

Pastrňák znovu za hvězdu, dvěma góly a jednou asistencí režíroval výhru Bostonu


David Pastrňák po dvou zápasech bez bodu pomohl v NHL dvěma góly a asistencí k domácímu vítězství Bostonu 5:3 nad Arizonou a byl vyhlášen největší hvězdou odpoledního utkání. Sedmadvacetiletý český útočník má po dnešku na kontě 16 branek a 23 nahrávek z 26 duelů a posunul se na druhé místo bodování soutěže.

Pastrňák skóre zápasu otevřel i uzavřel. V 16. minutě havířovský rodák za brankou obral o puk obránce Juusa Välimäkiho, vybruslil před gólmana Connora Ingrama, jenž dostal přednost před Karlem Vejmelkou, a zblízka ho prostřelil.

Za necelou minutu zvýšil Charlie Coyle a třetí gól domácích přidal na začátku druhé třetiny Kevin Shattenkirk po ideální Pastrňákově přihrávce v přesilovce.

I když se mohl v tu chvíli zdát zápas rozhodnutý, ani ne za půldruhé minuty to bylo pouze o gól. Brankami, které dělilo jen 32 sekund, snížili Clayton Keller a Michael Carcone. Ve 30. minutě nicméně uklidnil Bruins gólem na 4:2 Danton Heinen.

Ve třetí třetině se ve 44. minutě ještě jednou Coyotes přiblížili na rozdíl jedné branky, poté co Linuse Ullmarka překonal Lawson Crouse. Konečné skóre nicméně v 55. minutě stanovil Pastrňák, jemuž přímo na hokejku vyrazil betonem puk gólman Ingram.

Hvězdný český útočník dal dva góly v jednom zápase potřetí v sezoně a v tabulce produktivity NHL ztrácí pět bodů na Nikitu Kučerova z Tampy Bay, který odehrál o zápas víc.

NHL:

Boston – Arizona 5:3 (2:0, 2:2, 1:1)

Branky: 16. a 55. Pastrňák, 17. Coyle, 23. Shattenkirk (Pastrňák), 30. Heinen – 23. Keller, 24. Carcone, 44. Crouse. Střely na branku: 29:34. Diváci: 17.850. Hvězdy zápasu: 1. Pastrňák, 2. Heinen, 3. Coyle (všichni Boston).



Zdroj příspěvku

Scroll to top