Nejnovější Zprávy

Hertl už je na deseti gólech v sezoně. Další dvě trefy ale San Jose nepomohly


Hokejový útočník Tomáš Hertl vstřelil oba góly San Jose při prohře 2:6 na ledě Colorada a jako druhý Čech v aktuální sezoně NHL překonal hranici deseti branek. Bodoval také bek Filip Hronek, jenž asistencí přispěl k výhře Vancouveru nad Chicagem 4:3.

Hertl se střelecky prosadil po třízápasové odmlce a s 26 body za jedenáct branek a patnáct nahrávek je nejproduktivnějším hráčem Sharks. Proti Coloradu se český útočník poprvé prosadil ve 29. minutě, kdy v přesilovce snížil na 1:4.

Druhou branku dal ve třetí třetině. Opět využil přesilovou hru zkorigoval skóre na 2:5. Sharks nakonec v Denveru prohráli 2:6 a klesli na 15. místo Západní konference.

Odsunul je tam Anaheim, který na ledě New Jersey protrhl pětizápasovou sérii proher. Na výhře 5:1 měl podíl i brankář Lukáš Dostál, jenž odchytal závěrečnou třetinu a zlikvidoval všech deset střel Devils.

Výhru Ducks hattrickem řídil Adam Henrique, tři body zaznamenal Alexander Killorn. Český obránce Radko Gudas v zápase nebodoval.

Hronek na ledě Chicaga zaznamenal již osmadvacátý bod v ročníku. Český obránce v první třetině připravil trefu pro Eliase Petterssona a připsal si 26. asistenci v sezoně.

V pořadí nejlepších nahrávačů NHL hradecký rodák drží dělené deváté místo. Vancouver i díky jeho příspěvku vyhrál 4:3 a v tabulce Západní konference si pojistil druhou příčku tři body za vedoucími hokejisty Vegas.

NHL:

Chicago – Vancouver 3:4, Carolina – Washington 1:2 po sam. nájezdech, Vegas – Ottawa 6:3, Colorado – San Jose 6:2, New Jersey – Anaheim 1:5.



Zdroj příspěvku

Scroll to top