Nejnovější Zprávy

Biatlonistka Jislová byla 12. ve vytrvalostním závodě na MS, vyhrála Vittozziová


Nejlepší Češkou ve vytrvalostním závodě biatlonistek na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě byla dvanáctá Jessica Jislová. Ve Vysočina Areně dnes skončilo kralování Francouzky Julie Simonové, která s jednou trestnou minutou získala bronz. Zvítězila Italka Lisa Vittozziová před Němkou Janinou Hettichovou-Walzovou, které byly na střelnici bezchybné.

Jislová na vítězku ztratila tři minuty a sekundu. Nejdříve figurovala ve výsledkové listině na třinácté pozici, ale pak si o příčku polepšila po diskvalifikaci Estonky Tuuli Tomingasové za porušení pravidel při střelbě. Dvanácté místo je pro devětadvacetiletou Jislovou nejlepším individuálním výsledkem na MS. Dosud se jí na šampionátech nedařilo, nikdy se neprosadila ani do první čtyřicítky.

Dnes byla zhruba o půl minuty lepší než mistryně světa z roku 2021 Markéta Davidová. Ta zahájila závod čistou položkou vleže, ale na dalších třech vždy udělala po jedné chybě. Se třemi trestnými minutami obsadila 20. místo.

Zbývajícím dvěma Češkám se vůbec nedařilo. Tereza Voborníková udělala pět chyb a skončila dvaapadesátá. Lucie Charvátová měla sedm trestných minut, což znamenalo 71. příčku.

Z prvního individuálního titulu v kariéře se radovala Vittozziová, která byla v této disciplíně vicemistryní světa v roce 219. Tentokrát trefila všechny terče a měla třetí běžecký čas, což jí zajistilo prvenství. Po stříbru ze stíhacího závodu má na novoměstském šampionátu druhou medaili. Němku Hettichovou-Walzovou, pro niž je druhé místo životním úspěchem, nechala za sebou o 6,7 sekundy.

Bronzovou medaili získala členka vítězné smíšené štafety a šampionka ze sprintu i ze stíhačky Simonová. O zlato se připravila chybou na závěrečné položce, na vítězku ztratila téměř půl minuty.

Po ženských závodech v převážně francouzské režii se tentokrát dařilo německým biatlonistkám. Hned tři z nich byly s nulou v první pětce. Čtvrtou příčku obsadila teprve devatenáctiletá debutantka Selina Grotianová, pátá skončila Vanessa Voigtová.

Světový šampionát bude ve středu pokračovat vytrvalostním závodem mužů, který začne v 17:20.

Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě:

Ženy – vytrvalostní závod (15 km): 1. Vittozziová (It.) 40:02,9 (0 trest. minut), 2. Hettichová-Walzová (Něm.) -20,5 (0), 3. Simonová (Fr.) -29,6 (1), 4. Grotianová -1:01,1 (0), 5. Voigtová (obě Něm.) -1:06,2 (0), 6. Jeanmonnotová (Fr.) -1:10,6 (1), …12. Jislová -3:01,0 (1), 20. Davidová -3:34,2 (3), 52. Voborníková -6:30,6 (5), 71. Charvátová -7:54,0 (7).



Zdroj příspěvku

Scroll to top