Nejnovější Zprávy

Cyklistický sen v Česku. Na závody přijede nejlepší tým světa, jezdí za něj i Pogačar


Nejvýznamnějšího tuzemského etapového závodu Czech Tour se letos zúčastní i elitní cyklistický tým UAE Emirates, jehož největší hvězdou je dvojnásobný vítěz Tour de France Tadej Pogačar.

Organizátoři oznámili potvrzenou účast páté stáje z nejvyšší kategorie WorldTour na oficiálním webu.

Letošní 16. ročník se pojede 25. až 28. července.

„Pro nás jako pořadatele je to splněný sen a zároveň odměna za obrovské nasazení, ať už na poli organizačním nebo diplomatickém,“ uvedl ředitel závodu Leopold König.

Loni se závodu zúčastnily tři týmy WorldTour.

Tým UAE Emirates byl loni s 57 výhrami a 138 pódiovými umístěními nejlepší stájí žebříčku Mezinárodní cyklistické unie.

Jeho největší hvězda Pogačar chce letos vyhrát Giro d’Italia i Tour de France a navíc uspět začátkem srpna na olympijských hrách v Paříži.

Pořadatelé Czech Tour proto tuší, že se hvězdný Slovinec na českých silnicích poprvé od Závodu míru jezdců do 23 let v roce 2018 ještě neobjeví.

„Musíme být realisté. Na nominaci týmu UAE Emirates jsem ale hodně zvědavý, rozhodně mají kam sáhnout,“ řekl König s odkazem na jména, jako jsou Adam Yates, Joao Almeida, Marc Soler, Rafal Majka, Marc Hirschi, Pavel Sivakov či Tim Wellens.

Již dříve potvrdily účast na Czech Tour elitní týmy Visma-Lease a Bike, Intermarché-Wanty, Bora-hansgrohe a DSM-Firmenich PostNL.

Na startu budou i týmy z nižších kategorií jako Uno-X či rozvojový tým stáje Lidl-Trek, v jehož barvách by se měl na domácí půdě představit úřadující mistr republiky Mathias Vacek.

Zúčastní se i české profistáje Elkov-Kasper a ATT Investments a nově potvrzený je tým TDT-Unibet, který má v sestavě Adama Ťoupalíka a Tomáše Kopeckého.



Zdroj příspěvku

Scroll to top