Nejnovější Zprávy

Národní tým vyhlíží Nečase. Útočník předběžně slíbil účast, rozhodne se odpoledne


Po vyřazení Caroliny z bojů o Stanley Cup ve 2. kole play off NHL může hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Praze posílit útočník Martin Nečas. Generální manažer týmu Petr Nedvěd věří, že více se ohledně možného příjezdu pětadvacetileté opory Hurricanes dozví ještě během dneška. Uvedl to v dnešním vyjádření pro média.

„S Martinem jsem mluvil několikrát v průběhu sezony a vždy mi řekl, že pokud jeho tým vypadne z play off, rád do Prahy na mistrovství světa přijede. Nyní musí v klubu absolvovat ještě zdravotní a výstupní testy. Jsme domluveni, že si budeme dnes odpoledne volat a řekneme si, jak na tom je. Věřím tedy, že ještě během dneška budeme vědět, jestli a případně kdy se k našemu týmu připojí,“ uvedl Nedvěd.

Nečas byl v minulé sezoně nejproduktivnějším hráčem Caroliny v základní části NHL. V tomto ročníku byl čtvrtý, když si za 77 zápasů připsal 53 bodů díky 24 gólům a 29 asistencí. Čtvrtý byl rovněž mezi střelci. K hlavním tahounům ofenzivy Hurricanes patřil i v play off. Během 11 startů zaznamenal čtyři branky a pět nahrávek.

Na seniorském mistrovství světa se rodák z Nového Města na Moravě představil zatím jen v roce 2018, kdy si v sedmi utkáních připsal pět bodů (3+2).

vov ura



Zdroj příspěvku

Scroll to top