Nejnovější Zprávy

„Zdraví je přednější.“ Štafeta čtvrtkařek si na olympijský limit musí počkat


Čtvrtkařka Lada Vondrová nebude pokračovat na atletickém mistrovství Evropy. Kvůli nemoci nenastoupí do dnešního semifinále individuálního závodu ani ženské štafety na 4×400 metrů. Oznámil to Český atletický svaz.

Odstoupení Vondrové znamená velké komplikace zejména pro štafetu, která chtěla v Římě zabojovat o účast na olympijských hrách v Paříži.

Dlouhodobě nejlepší česká čtvrtkařka Vondrová se s dýchacími problémy potýkala už od štafetového mítinku na Bahamách, kde se na začátku května štafeta snažila na OH kvalifikovat marně.

Navzdory zdravotním problémům Vondrová závodila a na ME v pátek byla u šestého místa české smíšené štafety.

Do semifinále závodu na 400 metrů, kam byla nasazená, už na doporučení reprezentační lékařky Karolíny Velebové nenastoupí, protože má respirační obtíže spojené s horečkou.

„Mrzí mě, že Lada nebude startovat, ale zdraví je přednější,“ uvedl reprezentační šéftrenér Pavel Sluka.

Vondrová měla být oporou štafety čtvrtkařek, která by potřebovala vylepšit čas z Baham, aby mohla pomýšlet na účast pod pěti kruhy. Český výkon 3:27,76 minuty je o 47 setin pomalejší než čas Nigérie, která aktuálně drží poslední postupovou pozici.

Ke čtrnácti štafetám z Baham se přidají jen dvě kvarteta s nejrychlejšími časy. Nominační období se uzavře na konci června.



Zdroj příspěvku

Scroll to top