Nejnovější Zprávy

Domluveno. Kouč Priske odchází do Feyenoordu, Sparta inkasuje pohádkové odstupné


Fotbalová Sparta kývla na nabídku Feyenoordu Rotterdam a uvolnila do Nizozemska svého trenéra Briana Priskeho, který s týmem dokráčel ke dvěma titulům.

Kouč, jenž během dvou sezon vybojoval s týmem tři trofeje, navrátil mistrovský titul zpět na Letnou, získal double a obhájil ligové prvenství po dlouhých třiadvaceti letech, míří do klubu, který má jistý start v Lize mistrů. Pražany by měl převzít dosavadní asistent Lars Friis.

K dohodě mezi českým mistrem a nizozemským vicemistrem mělo dojít již v pátek večer. Sparta by měla za uvolnění kouče získat odstupné ve výši 2,5 milionu eur, což je v přepočtu něco přes šedesát milionů korun.

„Brian dal Spartě dva krásné roky, ve kterých jsme byli opravdu úspěšní. Získali jsme tři trofeje a v druhé sezoně jsme se úspěšně prezentovali i v Evropě. Máme za sebou období, které nás všechny obohatilo, posílilo a přineslo spoustu radosti,“ uvedl sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„Měli jsme jasnou představu, jak se v této situaci zachovat, protože zájem o Briana jsme vnímali už v minulosti. Klíčem je kontinuita v našem jasně nastaveném systému, a to jak v dodržování standardů dennodenní práce všech složek A-týmu, tak i v dalším budování na základě jasných herních principů,“ dodal.



Zdroj příspěvku

Scroll to top