Nejnovější Zprávy

Edmonton pořád žije. Proti Floridě odvrátil i druhý mečbol, znovu kraloval McDavid


Hokejisté Edmontonu odvrátili ve finále Stanley Cupu druhý mečbol Floridy a po výhře 5:3 v sérii prohrávají už pouze 2:3 na zápasy. Důležité vítězství řídil Connor McDavid, jenž se blýskl čtyřmi body za dva góly a dvě asistence.

Sestřih pátého utkání finále NHL | Video: Asociated Press

Edmonton na Floridu odletěl povzbuzený vysokým domácím vítězstvím 8:1 a skvělé rozpoložení potvrdil i na ledě Panthers.

Oilers dostal v 6. minutě do vedení Connor Brown, jenž v oslabení vystihl na obranné modré čáře nahrávku Brandona Montoura a samostatný únik zakončil bekhendovým blafákem.

V úvodu druhé třetiny hosté odskočili do tříbrankového náskoku. V přesilovce nejprve udeřil nejlepší střelec vyřazovacích bojů Zach Hyman, jenž se ovšem ve finále trefil poprvé, a v čase 25:00 zvýšil na 3:0 McDavid.

Nejproduktivnější hráč tohoto ročníku Stanley Cupu se svým druhým bodem v zápase dostal na hranici 40 bodů v jednom play off, kterou dosud překonali jen Wayne Gretzky (1985, 1988 a 1993) a Mario Lemieux (1991).

Panthers ve zbytku zápasu převzali iniciativu a stupňovali tlak. Na branku Matthewa Tkachuka ještě odpověděl přesným zásahem veterán Corey Perry, poté ale domácí znovu zabrali a díky brankám Evana Rodriguese a Olivera Ekmana-Larssona se dostali na dostřel.

Poslední slovo měl ovšem McDavid. Kapitán Oilers gólem do prázdné branky pečetil výhru 5:3 a podruhé za sebou v jednom utkání zaznamenal čtyři body.

Edmonton udělal další krok k tomu, aby jako druhý tým v historii otočil finálovou sérii ze stavu 0:3 na zápasy.



Zdroj příspěvku

Scroll to top