Nejnovější Zprávy

Slováci stáli minutu od senzace, v nastavení spasily Anglii nůžky. Pak rozhodl Kane


Aktualizováno před 8 minutami

Angličtí fotbalisté zvítězili v osmifinále mistrovství Evropy nad Slovenskem 2:1 po prodloužení a ve čtvrtfinále se utkají v sobotu v Düsseldorfu se Švýcarskem.

Slovensko dostal v Gelsenkirchenu do vedení Ivan Schranz, útočník pražské Slavie vstřelil už třetí gól na turnaji.

Až v páté minutě nastavení srovnal po dlouhém autu nůžkami Jude Bellingham a hned na začátku prodloužení hlavičkoval do sítě Harry Kane.

Slováci ještě nikdy tým z kolébky fotbalu neporazili, ze šesti dosavadních zápasů vytěžili jen jednu bezbrankovou remízu, a to na Euru před osmi lety.

Tentokrát však měli k výhře hodně blízko. Soupeři dovolili mít velkou převahu v držení míče, ale brankář Dúbravka, který většinu anglických hvězd dobře zná coby gólman Newcastlu, dlouho držel bez větších problémů čisté konto.

Závěr však přece jen vyzněl pro finalistu minulého šampionátu. Trenér Gareth Southgate tak dovedl anglické fotbalisty do čtvrtfinále i na čtvrtém turnaji v řadě.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu – osmifinále:

Anglie – Slovensko 2:1 po prodloužení (1:1, 0:1)

Branky: 90.+5 Bellingham, 91. Kane – 25. Schranz. Rozhodčí: Meler – Eyisoy, Ersoy (všichni Tur.) – Fritz (video, Něm.). ŽK: Guéhi, Mainoo, Bellingham – Kucka, Škriniar, Pekarík, Vavro, Gyömbér. Diváci: 50.000. Hráno v Gelsenkirchenu.

Anglie: Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier (66. Palmer) – Mainoo (84. Eze), Rice – Saka, Bellingham (106. Konsa), Foden (90.+4 Toney) – Kane (106. Gallagher). Trenér: Southgate.

Slovensko: Dúbravka – Pekarík (109. Tupta), Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka (81. Bero), Lobotka, Duda (81. Bénes) – Schranz (90.+3 Gyömbér), Strelec (61. Boženík), Haraslín (61. Suslov). Trenér: Calzona.



Zdroj příspěvku

Scroll to top