Nejnovější Zprávy

Senzační chyba, tepe tisk rozhodčího Taylora. Německo se propadlo do údolí slz


Evropský tisk komentuje zápas, který potvrdil pověst předčasného finále šampionátu. Fotbalisté Španělska ve čtvrtfinále mistrovství Evropy porazili domácí Německo 2:1 po prodloužení a jsou prvními semifinalisty. V zemi vítězů se slaví „nesmrtelný úspěch“, „srdeční infarkty jsou s radostí přijímány,“ píše AS.

Jak ve svém přehledu uvedla agentura SID, podle řady reportérů měli Němci kopat penaltu za ruku. Třeba italský Tuttosport viděl „senzační chybu“ rozhodčího Taylora.

Očekávaný šlágr rozhodně nezklamal. „Jaký zápas!“ „Fotbal, sakra!“ – podle SID také mezinárodní tisk bojuje o slova po dramatické čtvrtfinálové porážce Němců. Bitvu rozhodl ve 119. minutě záložník Mikel Merino. „Ukončil německý sen, srdce hostitelů puká. Extáze pro Španěly, agónie pro Němce. To byl zápas!“ napsal britský Daily Mail. „Bitva plná dramatu!“ uvedl Sun. „Fotbal, sakra. To bylo dramatické,“ přidal se Guardian.

Španělský tisk soudí, že „La Roja“ píše nezapomenutelnou kapitolu. „Nesmrtelný výkon Španělska! Merino zpečetil velký zápas, ve kterém španělský tým odolal německému obležení. Bitva pro všechny časy, plná epických a velkých rozměrů,“ oslavuje Marca.

„Tohle je pro Quincocese, Zarru, Camacha, Zubizarretu, Butragueňa, Joaquina, Busquetse… Pro všechny, kteří se svého času snažili porazit pořadatele mistrovství světa nebo Evropy – a neuspěli. Španělsko porazilo Německo v extrémně složitém zápase. Lidé rádi přijímají infarkty, jako je tento,“ míní AS. „Už žádná kletba proti hostitelům,“ souhlasí El Mundo Deportivo.

Italové jsou vzhledem ke spornému momentu kritičtější. „Napětí a rovnováha. A kontroverze. V prvním čtvrtfinále nic nechybělo. Němcům byla odepřena jasná penalta: Cucurella trefuje míč po střele Musialy paží, ale rozhodčí Taylor nezasahuje,“ poukázala Gazzetta dello Sport.

Merinův gól v prodloužení podle Corriere dello Sport rozplakal Německo. „Merino je hrdinou Španělska, Německo vypadlo! Taylorova senzační chyba komplikuje zápas, když nepotrestal jasnou ruku Cucurelly ve španělském pokutovém území,“ zdůraznil také Tuttosport.

„Byla Německu ukradena penalta?“ ptá se rakouský Kronenzeitung. „Šok na poslední chvíli. Sny o další německé letní pohádce se rozplynuly,“ popsal Kurier.

„Čisté drama! Z extáze do hluboké díry. Německo v údolí slz,“ napsal švýcarský Blick.



Zdroj příspěvku

Scroll to top