Nejnovější Zprávy

Po pádu ve sjezdu zemřel při závodě Kolem Rakouska norský cyklista


Norský cyklista André Drege přišel o život v dnešní královské etapě závodu Kolem Rakouska. Pětadvacetiletý jezdec stáje Coop-Repsol spadl podle informací pořadatelů, na které se odvolal portál laola1.at, ve sjezdu z Grossglockneru a následkům zranění podlehl. Další podrobnosti o nehodě zatím nejsou známy.

Čtvrtou etapu vyhrál Filippo Ganna po sprinterském souboji s krajanem Diegem Ulissim, lídrem průběžného pořadí. Slavnostní ceremoniál po etapě byl s ohledem na tragickou událost zrušen a zatím není jasné, zda bude závod pokračovat nedělní závěrečnou etapou. Rozhodnutí by mělo padnout až ráno.

Závodu Kolem Rakouska se účastní i početná skupina českých cyklistů. Nejlepší z nich Jakub Otruba dokončil dnešní 151,7 km dlouhou 4. etapu na 16. místě ve skupině, která za vítězným duem zaostala o dvě sekundy. V celkovém pořadí figuruje na 12. příčce.

Tragédie se stala zhruba rok poté, co při červnovém závodě Kolem Švýcarska zemřel rovněž po pádu ve sjezdu domácí cyklista Gino Mäder. Jen několik týdnů nato přišel v Rakousku při juniorském závodě UCI za podobných okolností o život sedmnáctiletý italský talent Jacopo Venzo.



Zdroj příspěvku

Scroll to top