Nejnovější Zprávy

Sinner a Alcaraz už jsou ve čtvrtfinále. Obhájce titulu nadchl neskutečnou výměnou


Úřadující šampion Španěl Carlos Alcaraz postoupil na tenisovém Wimbledonu do čtvrtfinále. Francouze Uga Humberta porazil dnes na londýnském centrkurtu pod zataženou střechou za tři hodiny 6:3, 6:4, 1:6, 7:5.

Dál jde také světová jednička Ital Jannik Sinner, který si poradil s Američanem Benem Sheltonem v poměru 6:2, 6:4, 7:6.

Mezi osm nejlepších hráček prošla i Italka Jasmine Paoliniová, jejíž soupeřka Američanka Madison Keysová vzdala za stavu 6:3, 6:7, 5:5 kvůli zranění.

Jednadvacetiletý Alcaraz se dostal do grandslamového čtvrtfinále podeváté v kariéře a mimo loňské Australian Open, kde chyběl kvůli zranění, posedmé za sebou.

Stejně jako ve 3. kole proti Američanovi Francesi Tiafoeovi přestál řadu nepříjemných momentů, tentokrát se ale vyvrcholení v pátém setu vyhnul. Ve čtvrté sadě nevyužil vedení 3:1 a v osmém gamu čelil při podání stavu 0:40, přesto vývoj otočil a po brejku v 11. hře dotáhl duel k postupu.

„Byl to zápas na vysoké úrovni. Teď si trochu odpočinu a připravím se na další utkání,“ řekl v rozhovoru na kurtu Alcaraz, který se příště utká s Američanem Tommym Paulem, nebo krajanem Robertem Bautistou.

Takto spektakulárně Alcaraz proměnil setbol ve druhé sadě:

Vítěz letošního Australian Open Sinner prošel do wimbledonského čtvrtfinále třetím rokem v řadě. Světovou čtrnáctku Sheltona zdolal potřetí za sebou. Američanovi nepomohlo ani 15 es.

Dvaadvacetiletý Sinner měl první dva sety pod kontrolou. Ve třetím prohrával 1:4, dokázal ale vyrovnat a vynutit si tie-break. Odvrátil v něm tři setboly, sám si za stavu 10:9 vybojoval druhý mečbol, na nějž Shelton zahrál dvojchybu.

Turnajová sedmička Paoliniová vyhrála první set díky dvěma brzkým brejkům, Ve druhé sadě smazala ztrátu 1:5 a vynutila si zkrácenou hru, v ní ale prohrála 6:8. V rozhodujícím třetím setu vedla Keysová už 5:2. Poranila si ale tříslo a ani po zdravotní pauze nezvládla s obvázanou levou nohou duel ukončit. Finalistka letošního Roland Garros Paoliniová srovnala na 5:5, načež Keysová v slzách zápas vzdala.

„Je mi to moc líto. Takhle končit zápas je špatné. Odehrály jsme dobré utkání, bylo to hodně nahoru dolů. Z postupu jsem šťastná, ale také je tam i smutek. Není hezké takhle vyhrát,“ uvedla na kurtu Paoliniová, která se do čtvrtfinále Wimbledonu dostala jako pátá Italka v tzv. „open éře“.

Krejčíková je v osmifinále deblu, Macháč dohrál

Tenistka Barbora Krejčíková postoupila ve Wimbledonu do osmifinále čtyřhry. S německou spoluhráčkou Laurou Siegemundovou dnes na londýnské trávě porazily americkou dvojici Hailey Baptisteová, Alycia Parksová 6:3, 6:3.

Dohrál naopak Tomáš Macháč. S Číňanem Čang Č‘-čenem podlehli turnajovým jedenáctkám Máximu Gonzálezovi a Andrési Moltenimu z Argentiny 6:7, 4:6.

Nasazené osmičky Krejčíková a Siegemundová uspěly v prvním setu díky dvěma brejkům. Ve druhé sadě byl duel přerušen za stavu 6:3, 3:2 kvůli dešti. Česko-německá dvojice po návratu získala brejk a dotáhla ho do vítězného konce. V dalším kole se Krejčíková se Siegemundovou utkají s tchajwansko-ruskou dvojicí Chan Hao-Ching, Veronika Kuděrmětovová.

Macháč s Čang Č‘-čenem nenapodobili proti Gonzálezovi a Moltenimu triumf z osmifinále letošního Roland Garros. Na trávě v All England Clubu nevyužili ani jeden ze tří brejkbolů a prohráli za hodinu a 22 minut. V grandslamovém osmifinále budou chybět poprvé v sezoně.

Tenisový grandslam Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 50 milionů liber):

Muži:

Dvouhra – 4. kolo:

Alcaraz (3-Šp.) – Humbert (16-Fr.) 6:3, 6:4, 1:6, 7:5, Sinner (1-It.) – Shelton (USA) 6:2, 6:4, 7:6 (11:9).

Čtyřhra – 2. kolo:

Gonzalez, Molteni (11-Arg.) – Macháč, Čang Č‘-čen (ČR/Čína) 7:6 (7:4), 6:4.

Junioři:

Dvouhra – 1. kolo:

Mrva (10-ČR) – Frydrych (Brit.) 1:6, 6:2, 6:2.

Ženy:

Dvouhra – 4. kolo:

Paoliniová (7-It.) – Keysová (12-USA) 6:3, 6:7 (6:8), 5:5 skreč., Vekičová (Chorv.) – Badosaová (Šp.) 6:2, 1:6, 6:4.

Čtyřhra – 2. kolo:

Krejčíková, Siegemundová (8-ČR) – Baptisteová, Parksová (USA) 6:3, 6:3.

Juniorky:

Dvouhra – 1. kolo:

Valdmannová (ČR) – Carneirová (Brazi.) 6:1, 6:1.





Zdroj příspěvku

Scroll to top