Nejnovější Zprávy

Girmay si dospurtoval pro třetí vítězství na letošní Tour de France


Dvanáctou etapu Tour de France vyhrál ve spurtu eritrejský cyklista Biniam Girmay a vybojoval už třetí triumf v tomto ročníku. V čele bodovací soutěže díky tomu má už více než stobodový náskok. Ve finiši předčil Belgičana Wouta van Aerta, který opět útočil na etapové prvenství marně, a domácího Arnauda Démarea.

Celkově dál vede Slovinec Tadej Pogačar, který má náskok 66 sekund před Belgičanem Remcem Evenepoelem. Třetí je vítěz předchozích dvou ročníků Dán Jonas Vingegaard s odstupem 74 sekund.

O čtvrté místo v průběžném pořadí přišel Slovinec Primož Roglič, kterého potkal v závěru etapy další pád. Trojnásobný vítěz Vuelty a šampion loňského Gira d’Italia klesl na šestou příčku, za Pogačarem zaostává o 4:42 minuty.

Potíže se dnes nevyhnuly ani lídrovi závodu. Pogačara zastavil hromadný pád soupeřů, po němž musel dvojnásobný vítěz Tour řešit technické problémy na kole, ale nakonec dojel v klidu v hlavním poli na 25. místě.

Český cyklista Jan Hirt dokončil etapu dlouhou téměř 204 kilometrů na 148. místě s mankem téměř pěti minut. V celkové klasifikaci patří pomocníkovi Remca Evenepoela 112. pozice.



Zdroj příspěvku

Scroll to top