Nejnovější Zprávy

Praha svědkem senzace. Šestnáctiletá Samson si vyšlápla na krajanku Siniakovou


Šestnáctiletá tenistka Laura Samson vyhrála nečekaně na antukovém turnaji WTA v Praze „české derby“ proti nasazené dvojce Kateřině Siniakové 1:6, 7:5, 6:3 a postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká s Ruskou Oksanou Selechmetěvovou. Skončila i Dominika Šalková, jež duel proti Polce Magdaleně Frechové vzdala za stavu 4:6, 7:6, 2:2 kvůli zranění nohy.

Osmadvacetiletá Siniaková, která po pondělní výhře nad Američankou Louisou Chiricovou vyhledala kvůli vyčerpání lékařské ošetření, se i dnes potýkala se zdravotními problémy. V utkání vyrobila 11 dvojchyb a prohrála ho za dvě hodiny a 18 minut. Dnes ji ještě čeká čtyřhra s Barborou Krejčíkovou.

Siniaková přitom v generálce na olympijské hry zahájila dnešní zápas lépe. V prvním setu utekla do vedení 5:0 a dotáhla ho za 36 minut. Ve druhé sadě ale začala čerstvá wimbledonská šampionka ze čtyřhry více chybovat a Samson se vrátila do hry. Za stavu 5:4 sice ještě set nedopodávala, po dalším brejku však už ve 12. hře uspěla a srovnala.

Ve třetím setu se Samson nevzdala ani za nepříznivého stavu 1:3. Pěti gamy za sebou naopak vývoj otočila a slavila dosud největší vítězství v kariéře.

Dvacetiletá Šalková živila dlouho proti 57. hráčce světa Frechové naději na velký obrat. Poté co ztratila první set a ve druhém prohrávala 0:4, získala dalších šest ze sedmi gamů a vynutila si tie-break. V něm vyhrála šest míčků při soupeřčině servisu a po vítězství 7:4 si vynutila třetí sadu.

V ní byla nejprve ve třetím gamu přerušena hra kvůli nevolnosti jedné z fanynek. Následně si za stavu 2:2 a 40:40 Šalková podvrtla levý kotník. Vyžádala si pauzu na ošetření, po ní se rozhodla utkání skrečovat.

O postup do čtvrtfinále bojuje ještě nasazená jednička Linda Nosková s Němkou Evou Lysovou.

Tenisový turnaj žen v Praze (antuka, dotace 267.082 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo:

Samson (ČR) – Siniaková (2-ČR) 1:6, 7:5, 6:3, Tomovová (5-Bulh.) – Fettová (Chorv.) 6:3, 6:4.



Zdroj příspěvku

Scroll to top