Nejnovější Zprávy

Olympiáda živě: Neděle 28. července


Letní olympiáda v Paříži •

Den 2 •

7:00


Aktualizovat reportáž

Australský cyklista Luke Plapp musel po tvrdém pádu v sobotní deštivé časovce na olympijských hrách podstoupit v noci v Paříži operaci břicha. Oznámili to zástupci australské výpravy. Další podrobnosti o zákroku, ani o zdravotním stavu jezdce, který před třemi lety v Tokiu získal s australským týmem na dráze bronz ve stíhacím závodu družstev, nezveřejnili.

Třiadvacetiletý australský šampion v časovce i silničním závodu byl jedním z jezdců, kteří v sobotní jízdě proti chronometru doplatili v pařížských ulicích na kluzké podmínky. Podle australského svazu byl po karambolu při vědomí a byl převezen do nemocnice na kontrolu. Po vyšetřeních musel na operaci.

Plavkyně Kristýna Horská obsadila na olympijských hrách 28. místo na prsařské stovce, do semifinále nepostoupila. Její hlavní tratí je dvoustovka.

České reprezentantky ve veslování Pavlína Flamíková s Radkou Novotníkovou postoupily na dvojce bez kormidelnice do semifinále olympijských her v Paříži. Svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského obsadily v rozjížďce třetí místo, které jim zajistilo přímý postup do další části regaty.

Takto vypadal výraz deblisty Matthewa Ebdena, když se dozvěděl, že ho v prvním kole olympijského turnaje v singlu čeká světová legenda Novak Djokovič. Zápas také tak dopadl – podrobnosti si můžete přečíst ZDE.

Sportovní střelkyně Veronika Blažíčková obsadila v kvalifikaci soutěže ve vzduchové pušce na OH v Paříži 34. místo a do finálové osmičky nepostoupila.

Kordista Jakub Jurka v prvním kole olympijského turnaje v pařížském Grand Palais porazil 15:8 Mahmúda Muhsina z Egypta. Jeho dalším soupeřem bude obhájce stříbra Gergely Siklósi z Maďarska.

Pětadvacetiletý Jurka za postupem vykročil ve druhé tříminutovce, kterou ovládl 7:3 a ujal se vedení 13:7. V posledním dějství náskok bez problémů udržel a ve druhém kole doplnil krajany Martina Rubeše a Jiřího Berana, kteří měli na úvod volný los.

Také druhé olympijské zlato ve sportovní střelbě z her v Paříží putuje do Číny. Ve vzduchové pistoli zvítězil Sie Jü před Italy Maldinim a Monnou.

Dalších třináct sad medailí dnes získá své majitele na olympijských hrách v Paříži. Plavkyně Barbora Seemanová se po zdařilé premiéře na 100 metrů motýlek postaví na start své hlavní disciplíny, na kraulařské dvoustovce se letos v Bělehradu stala mistryní Evropy.

Po propršené sobotě by se měl naplno rozběhnout tenisový turnaj a 1. kolo dvouhry by mělo absolvovat všech šest českých zástupců včetně úřadující wimbledonské šampionky Barbory Krejčíkové. Kajakářka Antonie Galušková zabojuje v semifinále o postup do podvečerního finále.

Nigerijská boxerka Cynthia Ogunsemiloreová přišla kvůli podezření z dopingu o start na olympiádě v Paříži, kde se měla představit ve váze do 60 kg. Informovala o tom Mezinárodní testovací agentura (ITA).

Dvaadvacetiletá Ogunsemiloreová měla pozitivní nález na zakázané diuretikum furosemid ve čtvrtek při mimosoutěžní kontrole. Den před úvodním zápasem proto byla do odvolání suspendována.

Triatlonisté na olympiádě v Paříži přišli kvůli zhoršené kvalitě vody po pátečním a sobotním dešti o dnešní tréninky v Seině. Pořadatelé her však věří, že závody se uskuteční podle plánu. Organizátoři do vyčištění Seiny investovali 1,4 miliardy eur (35,5 miliardy korun) a mimo jiné nechali vybudovat speciální nádrže na odpadní vody. Ani to však nepomohlo a kvalita vody v řece se po dvoudenním dešti zhoršila.

Dnešní tréninky proto byly zrušeny, ale předpověď počasí dává naději, že triatlonové závody se budou konat podle plánu. Pokud by to nešlo, mohlo by se podle pravidel soutěžit v duatlonu bez plavecké části.

Dobrý den, vítejte při sledování on-line přenosu z dění druhého dne olympijských her v Paříži.



Zdroj příspěvku

Scroll to top