Nejnovější Zprávy

Federer odmítl trénovat s Alcarazem. „Teď se mu za to chci omluvit,“ přiznal Švýcar


Každý je z úplně jiné generace, přesto měli šanci se na kurtu potkat. Švýcarská tenisová legenda Roger Federer na probíhajícím Laver Cupu prozradil překvapivou příhodu z jeho prvních setkání se španělským mladíkem Carlosem Alcarazem.

Běžel rok 2019, Federer se po dvou letech opět dostal do finále Wimbledonu. A právě tam poprvé potkal vycházející hvězdu, černovlasého mladíka ze Španělska Carlose Alcaraze.

„Moc jsem ho neznal, věděl jsem, že to je nadějný junior. Druhý den po tréninku se mě trenér zeptal, kdy bych si s Alcarazem chtěl znovu zahrát a já odpověděl, že už nechci, že to si radši zahraju s jeho trenérem Juanem Carlosem Ferrerem, ten je alespoň blíž mé generaci,“ přiznal Federer.

Tehdy nemohl tušit, že se z Alcaraze za pár let stane nový grandslamový šampion a světová jednička. Nyní je jednadvacetiletý Španěl tahounem nové generace a evropského výběru dalšího ročníku Laver Cupu.

„Chtěl bych se mu tady omluvit za to, jak jsem se tehdy zachoval a jsem rád, že se můžeme lépe poznat,“ prohlásil Švýcar v Berlíně, kde se další ročník týmové soutěže odehrává.

Federer je po Rodu Laverovi, který propůjčil soutěži jméno, druhou hlavní tváří soutěže. Stál u jejího zrodu a také se tu před dvěma lety oficiálně rozloučil s kariérou. 

„Dobré je, že si tu pořád nepřipadám nepatřičně. Snadno se vám může stát, že objíždíte po aktivní kariéře turnaje a na každém kroku se vás ptají: ´Co ty tu děláš?´ To by mi asi nedělalo dobře. Jsem rád, že se tu necítím jako mimozemšťan,“ libuje si třiačtyřicetiletý Švýcar.

Zatím ale přihlíží vedení výběru světa, který před závěrečným třetím dnem programu vede 8:4. Právě Alcaraz sice svůj singlový duel proti Benu Sheltonovi zvládl, ovšem prohry zapsali v sobotu Daniil Medveděv i Alexander Zverev. 

Laver Cup v Berlíně je už sedmým ročníkem soutěže dvou šestičlenných týmů. Poslední dva roky vyhrával tým světa, před tím kralovala Evropa.

Mohlo by vás zajímat – Rozhovor s Machmudem Muradovem:

Rozhovor: Makhmud Muradov | Video: Aktuálně.cz





Zdroj příspěvku

Scroll to top