Nejnovější Zprávy

Další výbuch West Hamu. Od Liverpoolu dostal pět gólů


Třetí kolo anglického Ligového poháru se stalo konečnou pro fotbalisty West Ham, kteří podlehli vysoko 1:5 v Liverpoolu.

Celý zápas bojoval za poražené český obránce Vladimír Coufal, jeho krajan Tomáš Souček hrál hodinu a z trávníku odcházel ještě za hratelného stavu 1:2.

„Kladiváři“ potvrdili, že se jim v novém ročníku a pod vedením nového kouče Julena Lopeteguiho nedaří. V Premier League mají po pěti kolech pouhé čtyřo body, teď přišel výprask s Liverpoolem.

Hosté přitom začali na Anfield Road výborně a ve 21. minutě se mohli radovat z vedení po vlastní brance Jarella Quansaha.

Diogo Jota ale brzy vyrovnal a hned po přestávce se postaral o obrat. V závěru ještě zvýraznili výhru domácích Muhamad Salah a dvěma trefami Cody Gakpo. Hosté hráli od 76. minuty bez vyloučeného Edsona Álvareze. 

Brankář Jack Porter se stal nejmladším fotbalistou, který kdy nastoupil v základní sestavě Arsenalu do soutěžního zápasu. V utkání Ligového poháru proti Boltonu debutoval ve věku 16 let a 72 dní.

Dosud byl rekordmanem londýnského celku Cesc Fábregas, španělskému záložníkovi bylo při premiéře proti Rotherhamu v roce 2003 16 let a 177 dní.

Porter dostal v brance Arsenalu šanci místo jedničky Davida Rayi, který má problémy se zraněným stehenním svalem, a pomohl k vítězství 5:1.

Překonal ho jen Aaron Collins, který v 53. minutě snížil na 1:3. Dva góly domácích dal sedmnáctiletý Ethan Nwaneri.

V historii Arsenalu je Porter druhým nejmladším hráčem, který kdy zasáhl do utkání. Rekord drží právě Nwaneri, který v roce 2022 přišel na hřiště jako střídající hráč ve věku 15 let a 181 dní.

Bitky fanoušků po utkání indonéské ligy Persib – Persija, ve kterém hrál i český obránce Ondřej Kúdela | Video: Asociated Press



Zdroj příspěvku

Scroll to top