Nejnovější Zprávy

Lehečka se nadřel, ale zahraje si finále v Antverpách. Muchová vzdala Andrejevové


Aktualizováno před 39 minutami

Jiří Lehečka v semifinále turnaje v Antverpách porazil turnajovou osmičku Američana Marcose Girona a potřetí v kariéře si zahraje finále turnaje ATP. Karolína Muchová do finále turnaje v čínském Ning-po nepostoupila. Z utkání s Ruskou Mirrou Andrejevovou dnes odstoupila kvůli zranění kyčle za stavu 2:6, 0:1.

Lehečka si zahraje o druhý titul v sezoně a kariéře. Dvaadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi porazil v semifinále Američana Marcose Girona za hodinu 57 minut 6:3, 4:6, 6:2. V neděli narazí v boji o titul na Španěla Roberta Bautistu.

Třiatřicátý hráč světa Lehečka, který plní v Antverpách roli nasazené pětky, se probojoval do třetího finále turnaje ATP v kariéře. Vloni ve americkém Winston-Salemu neuspěl, letos v australském Adelaide porazil v boji o titul Brita Jacka Drapera.

Lehečka se utká s Bautistou popáté, zatím s ním má bilanci 1:3. Se šestatřicetiletým Španělem letos prohrál v září ve skupinové fázi Davis Cupu, před třemi týdny v Pekingu ho ale porazil 3:6, 6:2, 6:1.

Osmadvacetiletá Muchová přišla o šanci dostat se do druhého finále za sebou. Před dvěma týdny bojovala neúspěšně o titul v Pekingu, kde nestačila v rozhodujícím utkání na Američanku Coco Gauffovou. Předtím byla v semifinále grandslamového US Open.

Olomoucká rodačka, která vynechala první polovinu sezony kvůli zranění zápěstí, nevstoupila do prvního utkání s Andrejevovou dobře. Ztratila úvodní dva servisy a manko 0:4 už v závěru nesmazala.

Ve druhé sadě odehrála Muchová už jen game. Poté, co se Andrejevová ujala vedení 1:0, česká tenistka přešla k síti a duel vzdala. Andrejevová v pozápasovém rozhovoru popřála české tenistce hodně štěstí, aby zranění nebylo příliš vážné. 

Sedmnáctiletá Andrejevová, které předtím vzdala zápas také Barbora Krejčíková, se střetne ve finále s krajankou Darjou Kasatkinovou. Ta postoupila po skreči Španělky Pauly Badosaové, proti níž vyhrála první set 6:4.

Tenisový turnaj mužů v Antverpách (tvrdý povrch, dotace 767.455 eur):

Dvouhra – semifinále: Lehečka (5-ČR) – Giron (8-USA) 6:3, 4:6, 6:2, Bautista (Šp.) – Gaston (Fr.) 6:3, 6:4.

Tenisový turnaj žen v Ning-po v Číně (tvrdý povrch, dotace 922.573 dolarů):

Dvouhra – semifinále: M. Andrejevová (Rus.) – Muchová (ČR) 6:2, 1:0 skreč, Kasatkinová (5-Rus.) – Badosaová (8-Šp.) 6:4 skreč.



Zdroj příspěvku

Scroll to top